Prezenta record la "Noaptea alba la Gradina Botanica" de la Cluj

Scris de 

Peste 2.000 de clujeni au venit, sâmbătă, la "Noaptea albă la Grădina Botanică" care s-a desfăşurat în cadrul primei ediţii a festivalului "Culorile Clujului/Colours of Cluj". 

 

Prestigioasa instituţie de cercetare ştiinţifică a Universităţii "Babeş-Bolyai" a avut cel mai numeros public dintr-o zi de vizită din ultimii ani, clujenii fiind atraşi atât de ideea de a afla lucruri mai puţin cunoscute despre plantele rare din Grădina Botanică, cât şi de suita de concerte simfonice şi lirice prezentată de cunoscuţi artişti, precum şi de alesele momente coregrafice. 

Iubitorii muzicii au audiat un recital susţinut de mezzosoprana Iulia Merca de la Opera Română din Cluj cu celebre lucrări semnate de Schubert, Offenbach, Tiberiu Brediceanu, Handel, Mozart şi Delibes, completat de poeme scrise de Iuliu Merca şi Ştefan Boldijar, puse pe muzică de formaţia "Semnal M". Invitaţii Iuliei Merca au fost instrumentiştii trio-ului format din Mira Gavriş (pian), Radu Dunca (vioara) şi Vilhelm Andras (violoncel) care au interpretat piese semnate de marii compozitori Serghei Rachmaninov, Antonin Dvorak şi Astor Piazzolla. 

 

Şi spectacolul de teatru-dans intitulat "This is my body. Come into my mind", în regia lui Alexandrei Felseghi, cu tinerii Diana Buluga şi Raluca Lupan în rolurile principale s-a bucurat de succes. Pentru întreg programul Nopţii Albe - tururi ghidate ale Grădinii, concerte, recitaluri - publicul a achitat 5 lei, iar elevii şi studenţii au avut acces liber. Duminică, în ultima zi a festivalului, în Piaţa Unirii se desfăşoară spectacole de teatru interactiv pentru copii, o "Bătaie cu culori", demonstraţii de dans pentru neprofesionişti pe muzică populară, concerte, iar pe strada Potaissa - sesiuni de gătit în aer liber. De la ora 22,30, publicul este aşteptat, pe Bulevardul Eroilor, la proiecţia video interactivă "Casa care dansează/Dancing House", realizată de regizorul şi compozitorul austriac Klaus Obermaier. 

 

Festivalul "Culorile Clujului/Colours of Cluj" este organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană şi Asociaţia SHIFT- Transilvania Art Group.

 

Sursa foto : citynews.ro

 

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.