Cateva metode ingenioase de a nu te plictisi la cursuri

Scris de 

Una dintre cele mai mari probleme cu care te confrunţi în timpul facultăţii...pe lângă faptul că îţi rămân prea multe zile la finalul banilor şi că mahmureala aia groaznică nu te-a lăsat la examen, pe care aparent l-ai luat cu o notă destul de mare este...*linişte totală* plictiseala care te cuprinde în timpul cursurilor.

 

Nu, pe bune, nu râde şi nu zâmbi, e o problemă foarte mare şi foarte reală. Ştiu că în general „cursurile sunt facultative” (dar aşa e şi facultatea, dar mă rog), şi că „sunt mai importante seminariile”, dar de foarte multe ori pierzi o treime din informaţia destinată examenului din pricina...plictiselii. Adică, ştii tu, momentul ăla critic când efectiv nu-ţi mai poţi ţine ochii deschişi, şi ajungi să-ţi propteşti bărbia în palmă, ca într-un final să-ţi ajungă întregul căpşor pe masa pufoasă de lemn a amfiteatrului.

Ce-i de făcut, ce-i de făcut? Dacă aş fi Sherlock Holmes, mi-aş pune vioara la o parte, aş lua pipa, aş trage două fumuri, şi aş zice „Elementar, dragul meu Watson.” Dar nu sunt Holmes, deci o să trebuiască să stau mai multă vreme să reuşesc să storc ceva informaţie din creieraş. Hahaha, sau nu! Pentru că eu am defapt pastila minune care o să facă plictiseala să treacă, cât ai zice peşte! Bine, bine, poate nu e chiar o pastilă, ci mai degrabă o înşiruire de fapte, dar no, voiam să fac şi eu o glumă.

 

Pentru început, cel mai bine ar fi să ai parte de un somn bun. Nu râde. Serios, oboseala afectează capacitatea cognitivă destul de puternic, iar tu ajungi să nu pricepi nimic din toată pledoaria, decât un „Bla bla bla...luăm o pauză de 10 minute. Bla bla bla, pauză.” Şi sunt sigură că nu o să te descurci mai bine la examenul propriu zis, intoxicat de cafea şi nedormit, pentru că ai mai avut două zile, eh?

 

Eh. Altă sugestie ar fi să-ţi închizi telefonul. Nu tu facebook, nu tu tumblr, 9gag, hugelol, tetris. Ştii, jocul ăla crează dependenţă, deci să nu te apuci niciodată să te joci. Cel puţin nu în timpul anului. Cu telefonul închis, te ţii departe şi de tentaţia de a trimite mesaje în stânga şi în dreapta, de a citi despre fizica atomică, chiar dacă eşti student la litere şi de a fi brusc interesat de toate noile ştiri mondene. Şi de ultimul episod din cine ştie ce serial „andărgraund”.

 

După ce ai reuşit să faci aceste două lucruri, cel mai bine ar fi să te aşezi în prima bancă. Da, ca toţi geekii din filme. Frumos, cu mâinile pe masă, stai şi beleşti urechile la ce zice profesorul. Dacă te apuci să iei şi notiţe, ar fi şi mai bine, pentru că aşa nu ai mai avea timp să te plictiseşti. Sau să te întorci în stânga şi-n dreapta, şi să te scufunzi într-o discuţie pseudo-filosofică cu colega, asupra ultimului articol dintr-o revistă.

 

Nu mai poţi face asta, pentru că dacă cumva reuşeşti să te întorci şi puţin, o să simţi ochii profesorului cum te ard, şi o să-ţi fie ruşine să mai încerci încă o dată. Crede-mă, am încercat pe pielea mea. Şi totodată, poţi să prinzi informaţii nepreţuite. Ca să nu mai zic de glume! Să nu crezi că profesorii sunt troli mari şi răi care nu au simţul umorului. Unii dintre ei sunt pur şi simplu genial! Trebuie să dai doar pe la cursuri! Parol!

 

Ar fi bine dacă ai avea şi o cană de cafea şi o sticlă de apă. Cum am zis într-un articol anterior, cafeina în doze mici stimulează creativitatea, şi în general atenţia. Şi totodată, n-o să ajungi să clipeşti foarte-foarte-foarte des, până când îţi alunecă gândul prin cine ştie ce lumi imaginare. Iar apa...ei bine, suntem făcuţi din 70% apă, aşa că ar fi bine să fii hidatrat în permanenţă, ca să eviţi starea de oboseală.

 

Cam astea ar fi ideile principale...adevărul este că dacă mergi la fiecare curs în parte, şi reuşeşti să asculţi şi să îţi notezi ce este mai important, o să realizezi că tu nu mai ai nevoie să înveţi, ci pur şi simplu să-ţi aminteşti ce a zis profu’, şi eventual să mai completezi cu informaţii din carte. O să vezi că o să ţi se pară floare la ureche sesiunea.

 

Desigur, dacă te apuci să înveţi cu două zile înainte de examen...ehem, nu garantez o notă mare, dar cred că sunt şanse să-l iei examenul, totuşi! :D

 

Sursa foto : crnobelo.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook