Filme de vazut in timpul studentiei

Scris de 

Cam din 1926, de când a apărut primul televizor, oamenii au început să-şi facă un obicei din a privi imagini mişcătoare, eliminând treptat alte forme de amuzament. Desigur, în timp, au apărut casetele video, DVD-urile, iar mai nou, televizoarele cu stick. Bineînţeles, că în paralele, tehnologia s-a dezvoltat remarcabil, apărând minunatul calculator personal (cutia aia mare cu încă o cutie) şi laptop-ul personal. Sau de ce nu, tabletele. Oricum, ideea e că tehnologia a evoluat, însă obiceiurile din contră.

 

Mereu merge o comedie, atunci când viaţa decide să urle „PLOT TWIST”, şi să-ţi strice planurile. Sau un film horror, atunci când eşti cu prietenii, şi vrei să te dai mare cât de incredibil de neînfricat eşti (exceptând nopţile, când creierul tău îşi aduce aminte de toate scenele de groază, iar când ieşi din cameră, ieşi cu o sabie laser). Filmele romantice sunt o opţiune, când eşti cu prietena. Sau filmele de acţiune, depinde de gusturi. Şi nu în ultimul rând, mai avem şi filmele dramatice. A, şi să nu uit de thrillere, mind fuck-uri şi psihologice şi etc (end of thinking capacity). Oricum, ideea e că o peliculă mişcătoare este bine venită oricând.

 

Studentul oricum se va uita la filme şi va vedea 20 de sezoane într-o săptămână, indiferent că este în s(tr)esiune sau nu. Aşadar, mă gândeam, să creez un top 5 filme (personal, nu bat în cuie că trebuie văzut neapărat. E făcut pe gustul meu), care consider că ar trebui vizionate în timpul studenţiei. Desigur, s-ar putea să mai adaug câteva. Dar nu contează...

 

1.       Stranger Than Fiction

 

Harold Crick (Will Ferrell) este un agent al FISC-ului. În aparenţă, un om normal, care-şi petrece fiecare minut calculând câţi paşi face până la muncă, de câte ori se spală pe dinţi, abuzează de magia neagră, făcând calcule cu numere inexplicabil de mari şi tot aşa.

 

Într-o zi, dintr-o dată, începe să audă o voce, care-i narează viaţa (Emm Thompson), care se presupune că ar scrie un nou roman, al cărui protagonist principal este chiar el însuşi. Desigur, de aici sunt şi o mulţime de poante amuzante, şi câteva întorsături de situaţie.

 

Per ansamblu, mie mi-a plăcut mult filmul. L-am vizionat cu plăcere, iar Emma este o minunăţie. Ca să nu mai zic că apare şi Dustin Hoffman, Queen Latifah şi Maggie Gyllenhaal. Iar pe deasupra, are şi darul de a-ţi ridica moralul.

 

2.       Freedom Writers

 

Filmul este bazat pe o poveste reală, şi cu toate că pare clişeic şi tipic american, este un film ce merită văzut. E vorba despre împărţirea oamenilor în grupuri, bazate pe etnie şi origine. Toată acţiunea se petrece mai mult într-o sală de clasă, unde Erin Gruwell (Hilary Swank) încearcă să-i înţeleagă, şi să le dea dreptul de a-şi exprima opinia.

 

Sincer, mai mult nu ştiu ce să zic fără să încep să ofer spoilere. Recomand filmul acesta în special celor care doresc să devină profesori sau pedagogi. E un film motivaţional, care îţi demonstrează că poţi trece peste barierele impuse de mai-marii educaţiei şi că un profesor poate deveni un model.

 

3.       Sydney White

 

O comedie uşoară, la care te poţi uita cu întreaga familie. Cu toate că are izul acela clişeic de filme cu adolescenţi, are o idee foarte bună la bază. Sydney White (Amanda Bynes), e o fată atipică, care doreşte să se intre în aceaşi suroritate (ăsta să fie femininul de la fraternitate ? Nvm, un grup tipic american), unde a fost şi mama ei. Însă, problema majoră este că ea e...diferită. Aşadar, din cine ştie ce motive (a se citi: trebuie să vedeţi filmul), ea este dată afară, şi ajunge într-o casă cu 7 băieţi...puţin cam geeky aşa.

 

Ideea e foarte faină, pentru că prezintă ceva real. Oamenii oricum sunt dezbinaţi în grupuri şi grupuleţe, iar cei mai ciudăţei sunt cei  marginalizaţi. Pe lângă faptul că îţi ridică moralul, îţi demonstrează că un grup mic, aparent nesimnificativ, poate schimba lumea.

 

4.       Midnight in Paris

 

Nu- i aşa că Parisul e o minunăţie? Un loc frumos,  încântător, boem, cu un iz de nostalgie. Dar, ce-ai zice dacă după miezul nopţii, acesta ar deveni pur şi simplu magic ? Ce-ai zice dacă ai putea să îţi întâlneşti idolii ? ...Ei bine, Gil (Owen Wilson), o să ajungă să cunoască o altă faţetă a Parisului.

 

Un film uşor, puţin amuzant şi cu un iz de nostalgie. Îţi ridică moralul, iar dacă eşti un împătimit al artei, s-ar putea să apreciezi acest film. Dar şi dacă nu, oricum îţi va plăcea...pentru că e vorba despre Paris. Iar Parisul nu e niciodată o idee proastă.

 

5.       The Devil Wears Prada

 

Cu toate că pare la o primă vedere un film foarte girlie, iar probabil domnişorii vor strâmba din nas la vederea sa, aş dori să menţionez că nu e tot aşa. Încercaţi să gândiţi înafara cutiei, şi să observaţi că practic, acest film prezintă, într-un mod mai romanţat, cum merge defapt o revistă de modă ; sunt relevate o mulţime de secrete.

 

În plus, Anne Hathaway e o minunăţie de actriţă. Iar pe lângă asta, filmul îţi poate ridica moralul. Mai mult ca sigur, fiind o comedie destul de bună. Recomand.

 

Alte filme care mi-au venit acum în minte, şi care ar trebui vizionate

1.       Wag the Dog

2.       The Ides of March

3.       Confessions of a Shopaholic

4.       Definitely maybe

5.       Mad Men

6.       Suits

7.       The Art of Getting by (pentru cei care procrastinează excesiv)

8.       Detachment

 

Bineînţeles, acest top nu trebuie luat ca fiind literă de lege. Chiar din contră, mai mult ca o sugestie. Oricum, dacă cunoaşteţi filme care chiar merită vizionate, nu ezitaţi să-mi lăsaţi topul sau titlul în comentarii. Mulţam fain şi vizionare plăcută!

 

Sursa foto : furryfoster.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.