De la studenti la milionari in dolari

Scris de 

În 2007, un profesor de la Universitatea Stanford și-a inspirat studenții să creeze aplicații pentru Facebook și le-a scos pe piața digitală. Aceste aplicații au început să câștige popularitate, transformând, în doar câteva săptămâni, niște simpli studenți în adevărați milionari. Puțini sunt cei care se așteptau ca acești studenți să se ridice la noi niveluri ale inovației și ale antreprenoriatului într-un timp atât de scurt. Însă în acest caz cunoscut sub numele de „Clasa Facebook”, studenții au demonstrat ce este posibil dacă iei o idee bună și „defilezi” cu ea.

 

Iată cinci studenți care și-au transformat eforturile în companii de milioane de dolari.

  1. Mark Zuckerberg

mark

Populara poveste a unui Mark Zuckerberg aprig și hiper-productiv a fost imortalizată atât pe marele ecran, cât și în scris. Prin colaborarea cu foștii colegi de cameră de la Universitatea Harvard, acest programator a revoluționat modul în care oamenii se întâlnesc și comunică online. Creația echipei, Facebook-ul, i-a adus lui Zuckerberg un miliard de dolari până la vârsta de 23 de ani. De la începutul lui 2013, Facebook este utilizat de peste un miliard de oameni. De asemenea, companiile și celebritățile folosesc acest instrument omniprezent de social media pentru a fi mereu în contact cu milioanele de fani.

 

  1. Dan Greenberg

greenberg-dan1

Studentul a făcut parte din faimoasa „Clasă Facebook” a profesorului Fogg, ajutându-l pe acesta să inspire studenți din orice colț al lumii să-și scoată ideile pe piață. Compania lui, Sharetrough, ajută alte afaceri să creeze filmulețe virale pentru a distra mulțimea de fani pe care îi are Internetul. După absolvirea facultății, a început ca asistent al profesorului Fogg, după care a devenit interesat să-și creeze propriile aplicații. Din momentul în care a renunțat la Stanford, Greenberg a lansat aplicații de succes și a investit milioane de dolari în Compania Sharethrough.

 

 

  1. Shahid Balwa

balwa

Acest antreprenor din Mumbai și-a lăsat amprenta după ce a părăsit facultatea ca să își ajute tatăl într-o afacere hotelieră. A colaborat cu un adevărat expert în proprietăți, Vinod Goenka, și a strâns o avere în proiecte ample de construcții. Revista „Forbes” l-a adăugat pe Balwa la lista celor mai bogați antreprenori ai Indiei.

 

 

  1. Gabe Newell

Gabe 01

Înainte să fie cunoscut drept cofondatorul Valve, Gabe Newell a început ca un angajat al Microsoft, după ce a renunțat la facultate ca să-și urmeze visul de a face o carieră în management. S-a implicat în dezvoltarea unor versiuni de început ale Windows OS, lucru care l-a transformat într-un milionar al Microsoft-ului. Succesul l-a determinat să-și urmeze interesul pentru industria jocurilor. După ce s-a aliat cu fostul său coleg de la Microsoft, Mike Harrington, a dat lovitura cu lansarea Half Life. De atunci, Newell a creat bine-cunoscutul sistem de distribuție de jocuri Steam și o serie de jocuri cu nume celebre.

 

 

  1. Matt Mullenweg

matt

Giganticul site de blogging WordPress a fost creat de acest web developer, în timpul primului său an de studiu la Universitatea din Houston. Soluția blogului a câștigat rapid atenție și l-a făcut pe Mullenweg să renunțe la facultate și să își deschisă propria afacere, WordPress-ul de astăzi. Cu peste 70 de milioane de site-uri ce folosesc WordPress, Mullenweg își merită titlul de student devenit milionar.

 

 

Studenții care sunt interesați să afle mai multe despre finanțe trebuie să fie mereu la curent cu știrile economice și cu tutorialele de trading. Când vine vorba despre studenți milionari însă, un lucru poate fi observat: cu toții și-au urmat pasiunea.

 

Fă-ți timp să îți dezvolți propriile idei și îndraznește să le scoți pe piață!

 

Sursa foto : cimcontent.net

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.