Cele 5 ingrediente cheie ale sesiunii

Scris de 

Știu că sesiunea pare foarte departe, pentru că va veni abia peste câteva luni. Dar credeți-mă, aceste luni vor trece atât de repede, că nu veți conștientiza când și cum vine primul examen.

 

Dar stați liniștiți, pentru că am să vă prezint o poțiune magică, perfectă pentru a trece cu brio de sesiune! Aceasta conține cinci ingrediente cheie, care vor transforma studentul obișnuit într-un super-student, pregătit să cucerească sala de curs!

1. Biblioteca

Dragă studentule, repetă după mine: Trebuie să învăț la bibliotecă! De ce? Pentru că în camera de cămin mai învață încă (minimum) 2 persoane, pentru că patul este atât de comod că nu te lasă să repeți nimic, pentru că nu ai suficiente surse de citat în tema de seminar (nu, Wikipedia nu se pune!) și, nu în ultimul rând, pentru că acolo e liniște și toți fac același lucru ca și tine.

 

2. Somnul

Amână chefurile și cluburile până după sesiune, atunci când chiar ai ce sărbători, și fă tot posibilul să dormi bine. Fără somn, nu ai să faci față tuturor examenelor. Un somn bun inseamna sa te bagi in pat la o ora acceptabila, sa dormi doar pe saltele confortabile si fara electronice langa pat.

 

3. Markerul colorat

Nu uita să-ți cumperi un marker colorat și să subliniezi tot ce ți se pare important din suportul de curs. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, nu sublinia tot! Doar ce e cu adevărat important (noțiuni, cuvinte cheie, ani, cercetători, etc.).

 

4. Logica

Învață logic, fă conexiuni, reține doar ideile principale. Nu toci, pentru că nu te va ajuta absolut deloc. Doar îți vei umple mintea cu tot felul de mărunțișuri, iar restul informațiilor... nu vor mai avea loc! Adică memorezi factorii care influențează productivitatea resurselor umane, dar uiți să îți iei un pix și nu ai cu ce să îi scrii :)

 

5. Cafeaua

Pentru a nu adormi la examen, pentru a termina de citit toată cartea, pentru a te pune în priză... cafeaua este remediul ideal. O țigară, un latte machiatto și un fular călduros, și ești gata de examen! Multă baftă!

 

Sursa foto : flightunit.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.