Cum sa supravietuiesti unei nopti albe

Scris de 

Acum te întrebi la ce mă refer în titlu. Că doar nopțile albe se pot referi la atât de multe. Nopțile pierdute în club, uitându-te la seriale, stând pe Facebook, privind pe geam, la petreceri cu prietenii... Nu. Eu mă refer la nopțile albe dinaintea predării unui proiect. Mai demult credeam că nimeni nu face asta, că nu aș putea să lucrez noaptea, dar studenția m-a convins că atunci când trebuie să fii productiv... vei fi productiv, vrei, nu vrei! Așa că hai să vedem cum putem transforma nopțile stresante și agitate dinaintea unui deadline în așa fel încât să nu ne distrugem organismul, nervii și viața socială!

În primul rând, oricât de ideal ar părea un kit de supraviețuire care conține o sticlă de 2 litri de Pepsi, un litru de cafea și o ciocolată, de fapt nu este chiar așa. Prea multă cofeină te va agita și mai tare, vei deveni din ce în ce mai nervos, vei reformula aceeași idee de 10 ori și te vei simți din ce în ce mai rău. E normal să nu vrei să adormi, dar o singură cafea sigur își va face efectul. Nu e nevoie să exagerezi. Și nu te înfometa, mănâncă fructe, nuci, migdale, ceva care să îți dea energie (de preferat carbohidrați care se eliberează lent în organism). Bea multă apă, respiră adânc și apucă-te de scris!

 

Înainte de a începe lucrarea propriu-zisă, fă-ți un plan concret, o schiță. Fă rost de informațiile necesare, documentează-te bine și gândește-te ce vrei să incluzi în text, ce e relevant și ce nu. Și în funcție de câte ore ai la dispoziție, alocă-ți câte X minute pentru fiecare subpunct, pentru a te asigura că ai timp să o termini. 

 

Nu uita să iei aer din când în când, mai ieși pe balcon la o țigară sau pur și simplu la o scurtă plimbare în fața căminului. Statul în cameră, la lumină slabă, în aceeași poziție, te obosește grozav. Și desigur că te va lua și somnul!

 

Esențial este să nu îți distragi atenția în niciun fel. Fără Facebook, fără Mail, fără Twitter. Nici nu îți dai seama cum trec 20 de minute valoroase doar dând scroll prin feed. Serios, e cea mai mare greșeală (vorbesc din experiență!). Blochează-le, deconectează-te cu totul de la internet, fă orice e nevoie, doar ține-te departe de ele. Până termini, evident. Apoi va fi extrem de plăcut să stai liniștit și fericit că e totul gata.

 

Deși e preferabil să nu aveți astfel de seri prea des, știm foarte bine că așa e studenția, iar procrastinarea e la ordinea zilei în acești ani. Deci până una alta, spor la scris, dragi studenți!

 

Sursa foto: undeclaredcomics.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook