Top 5 documentare ce trebuie vazute in studentie

Scris de 

Totul porneşte de la o întrebare, iar răspunsurile pe care le găseşti demonstrate mai mult sau mai puţin ştiinţific dau naştere unor alte serii de întrebări personale, pe care fiecare şi le adresează cu privire la rolul lui în viaţă. Pe lângă viaţă, banii, politica, religia, mass-media, războiul sunt privite dintr-un alt unghi al unei cunoaşteri bine argumentate de către oratori competenţi.

 

Ca orice fel de recomandare, şi aceasta va fi, bineînţeles, una subiectivă. Am ales, prin urmare, aceste documentare, considerând că sunt destul de complexe, astfel încât să nu se pună problema evitării unora dintre domenii.

Categorisirile în ,,istorie”, ,,politică”, ,,conspiraţii” ş.a.m.d. ale documentarelor maschează o segmentare a publicului, pentru că, de fapt, domeniile coexistă şi decurg unele din altele în mod natural. Sau cel puţin ar trebui să o facă, dacă documentarul este bine realizat, astfel încât să îl ,,trezească” pe privitor în privinţa câtor mai multe aspecte.

 

1. ,,Cultura în declin”

O serie de documentare scurte, un show creat și găzduit de Peter Joseph, regizorul seriei de filme documentare “Zeitgeist”.

Cultura în declin” este, în esență, o expresie satirică, dar cu o puternică notă de seriozitate, care analizează diferite fenomene culturale existente astăzi, pe care, de cele mai multe ori societatea le acceptă ca atare, fără să pună întrebări. Nimic nu este considerat sacru în această serie, cu excepția unui punct de referință decomandat de logică și rațiune fundamentală – forțând privitorul să iasă din cutia “normală” și să ia în considerare practicile noastre sociale, fără bagaje tradiționale și prejudecăți sociale.

 

2. ,,Zeitgeist”

De la acelaşi regizor vine şi bine-cunoscuta producţie. Este un film documentar ceva mai lung, dar care vă va prinde încă de la început prin argumente extreme de logice şi de simple. Realizat în anul 2007, el prezintă religiile monoteiste (creștinism, islamism, iudaism), atentatele din 11 septembrie 2001 și Rezerva Federală Americană ca fiind instrumente de control social, sclavie prin îndatorare și dominație globală.

Deşi poate suna puţin science-fiction, vă recomand documentarul. Veţi fi, poate, nevoiţi să speraţi la ficţiune.

 

3. ,,America the Beautiful”

Studentă la Publicitate fiind, îmi dau seama din ce în ce mai mult de efectele mass-media în viaţa de zi cu zi şi sunt din ce în ce mai tentată să nu lucrez în domeniu.

Cu cât ştii mai mult, cu atât poţi fi mai puţin manipulat. Standardele de frumuseţe impuse distrug vieţi, iar promovarea lor ca fiind singurele repere existente perpetuează ipocrizia şi superficialitatea. Vizionaţi documentarul şi creaţi-vă propriile standarde, în special la nivel spiritual, intelectual şi critic!

 

4. ,,The Secret”

În aceeaşi idee a trezirii fiinţe noastre, acest film documentar de care, probabil, aţi auzit, este chintesenţa tuturor citatelor înţelepte de pe Facebook de care ne lovim zi de zi.

Mai mulţi oameni îşi povestesc experienţele interesante, fie ele de vindecare, fie de atingere a unor scopuri materiale, prin puterea gândului. Mesajul documentarului este că eşti exact ceea ce gândeşti şi că poţi transforma acest lucru din unul de speriat în sursa puterii tale.

 

5. ,,Secretele Vaticanului”

Am observat că întotdeauna o discuţie despre credinţă încinge spiritele, tocmai pentru că logica se opreşte mereu într-un punct, pe când simţirea continuă şi nu poate fi tradusă corect în cuvinte.

Documentarul ne invită să examinăm rapoartele despre consipraţiile de la Vatican şi legăturile acestuia cu scufundarea Titanicului, asasinarea lui Abraham Lincoln, ritualuri satanice, posedări demonice şi alte lucruri despre care Oraşul Sfânt ar prefera să nu se ştie niciodată.

 

Da, trezirea este bruscă şi destul de dureroasă. Vă veţi gândi, probabil, că nimeni nu deţine adevărul şi că aceste documentare, tocmai în efortul lor de a dărâma minciunile create prin manipularea maselor, manipuelază ele însele masele, furnizându-le un ,,adevăr” nou. Până la a decide în ce să credeţi, bucuraţi-vă că, după aceste vizionări, aveţi din ce alege. Sunteţi deci, deja, mai treji.

 

Sursa foto : primomag.com.au

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook