Cum sa supravietuiesti cursurilor de dimineata

Scris de 

A început facultatea! Probabil ai primit și orarul, iar prima reacție a fost: seminar de la ora 8? Nu se poate! Ba uite că se poate, mai ales în primul an, multe cursuri și seminarii se țin de la prima oră a dimineții. Iar unele sunt chiar importante, deci nu prea ai putea să lipsești. Știu, nici eu nu sunt o persoană matinală, dar există câteva trucuri care îți vor transforma corvoada de dimineață (amânat alarma de prea multe ori, îmbrăcatul în fugă și alergatul după troleu) într-un proces mult mai distractiv. Hai că se poate!

1. Pregătește-ți geanta și hainele cu o seară înainte. Mai ales dacă ești fată, vei sta jumătate de oră doar privind spre dulap și concluzionând cu tristețe că ”Nu am cu ce să mă îmbrac!” De ce să te enervezi de dimineață și până la urmă să tragi pe tine primul tricou pe care îl găsești, numai să ajungi odată la curs? Mai bine pregătește-ți tot dinainte, pentru a economisi niște minute prețioase dimineața.

 

2. Trezește-te cu muzică și cafea! Hmm, nu sună bine? O cafea aburindă și fierbinte, muzica ta preferată pe fundal (la maximum, că doar au trecut orele de liniște) și dimineața ta va fi mult mai frumoasă. Sau cel puțin, mai ușor de suportat. 

 

3. Nu mai apăsa butonul snooze! Pare ok să te amăgești că mai prinzi câteva minute de somn, dar de fapt îți induci o stare de nervozitate și stres, pentru că la fiecare 10 minute sună alarma și tu nu vrei altceva decât să o oprești. Over and over again. Mai bine pune-ți alarma exact atunci când știi că trebuie să te trezești, nu mai devreme, și ridică-te imediat după ce a sunat. Cu puțin exercițiu, îți vei educa organismul să se trezească singur, zilnic, la aceeași oră. 

 

4. Mergi pe jos măcar o stație! Aerul rece, curat, te va trezi instant. Până ai ajuns la facultate, deja ești fresh!

 

5. Dacă nici una dintre aceste metode nu funcționează, măcar fă ceva amuzant în timpul cursului (adică să citești o revistă, să te joci pe smartphone sau să povestești pe chat cu prietena ta). Dacă tot nu ai chef de nimic și mai ai puțin până să adormi cu capul pe bancă, înregistrează cursul sau roagă pe cineva să ți-l împrumute, să faci o copie xerox. Să nu zici apoi că ai mers degeaba!

 

Bună dimineața, dragi studenți!

 

Sursa foto: quickmeme.com

 

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.