Patru universitati din Cluj se afla in top pentru publicatiile lor stiintifice

Scris de 

Dacă te gândeai că nu ai cu ce să te lauzi cu când te întorci acasă, află că, deși nu ține de meritul tău personal, universitatea ta e de top!

 

Patru universităţi din Cluj-Napoca, UBB, UTCN, UMF şi USAMV, sunt în topul instituţiilor de învăţământ superior realizat de cea mai mare bază de date pentru evidenţierea publicaţiilor ştinţifice din lume, Clasamentul SIR Global 2013.


În funcție de cantitatea și de calitatea producției științifice publicate, acest raport realizat la nivel global este, de fapt, o clasificare a universităților și a institutelor de cercetare și a fost publicat de către Grupul SCImago, în parteneriat cu SCOPUS (cea mai mare bază de date pentru evidențierea publicațiilor științifice din lume).

clasament

SIR Global ia în considerare acele universităţi şi instituţii de cercetare care dețin cel puţin 100 de documente ştiinţifice de tip: articole, prezentări la conferinţe ştiinţifice, etc., publicate în ultimul an al perioadei de cinci ani analizate şi care sunt cuprinse în baza de date SCOPUS.

 

În ceea ce privește România, au fost nominalizate 22 de universități și de institute de cercetare. După Universitatea Politehnică din București și Academia Română, entități ce ocupă primele două locuri în clasament, UBB Cluj-Napoca se situează pe locul trei. Ceva mai jos în ierarhizare, pe locul al VIII-lea, poposește Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pe a XIII-a poziție Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu”, iar pe locul al XXII-lea se află USAMV, care este totodată singura universitate de profil agricol şi de medicină veterinară din ţară prezentă în acest clasament.Așa că dacă ai fost tentat să publici un articol științific, ai cadrul calitativ potrivit din punct de vedere a imaginii și al rezultatelor pentru a te face cunoscut. 

 

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.