Viitorii preoti din Cluj vor avea un nou campus, in valoare de 10 milioane de lei

Scris de 

Campusul Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca va fi inaugurat vineri, 6 decembrie de către Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Acesta este situat în cartierul Mărăști și a costat aproximativ 10.000.000 ron.

Programul evenimentul va fi următorul:

 

Ora 9.00: va fi săvârșită slujba de sfințire al Paraclisului și al Sfintei Liturghii arhierești de către un sobor de arhierei, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Ora 12.00: în Aulă „Nicolae Ivan” va avea loc un moment festiv, în care vor fi luări de cuvânt din partea oficialităţilor, a invitaţilor, dar și a celor care au sprijinit finalizarea acestui proiect al Arhiepiscopiei Clujului.

Ora 18:00: va avea loc un moment de gală susţinut în Aula facultăţii de către Grupul „Icoane” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de prof. univ. dr. Ioan Bocșa si de către Corul „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

 

Lucrările au început în mai 2011 și au fost susținute în permanență de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, terenul fiind oferit de Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local, în memoria Episcopului Nicolae Ivan.

La ora actuală, aceasta este cea mai modernă din țară, având săli de curs, o bibliotecă, laboratoare de restaurare și pictură, amfiteatre și o Aulă modernă cu peste 350 de locuri și birouri.

Pe lângă noul sediu al Facultății de Teologie vor fi construite două cămine strudențești, în care vor fi disponibile 250 de locuri. Deocamdată s-a început construirea primului cămin.

 

Sursa foto: citynews.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.