Calitatea sistemelor de incalzire prin pardoseala

Scris de 

O data cu aparitia sistemelor de incalzire in pardoseala, se pare ca epoca vechilor sobe de teracota sau a caloriferelor inestetice si mai ales ineficiente, se apropie de ”apusul” existentei sale. Probabil ca in cativa ani, le vom spune adio sistemelor de incalzire mari consumatoare de combustibili, prezente inca in majoritatea locuintelor si de care se pare ca ne-am cam afectionat. Asta pentru ca pana nu demult, erau unicele variante ce ne puteau salva de temperaturile ”usturatoare” din miez de iarna.

Alegerea sistemelor de incalzire

Desigur ca adoptarea unor sisteme eficiente nu se poate face cu ochii inchisi sau ghidandu-ne numai dupa ofertele si reducerile ori lichidarile de stoc ale vreunei firme ce produce sau/si comercializeaza instalatii de incalzire. Pornind la ”vanatoarea” sistemelor de incalzire, felurite ”cata frunza si iarba”, ale caror tehnologii de cele mai multe ori, promit ”marea cu sarea”, trebuie sa ne orientam dupa cateva criterii bine stabilite. Iar identificarea acestor criterii ne va permite de altfel sa facem diferenta dintre un sistem de incalzire bun si altul mai putin bun, sa nu zicem prost.

 

Vorbind despre sistemele de incalzire ”populare”, ne gandim si la cele mai eficiente dintre ele. Nu ne vom pune sa dezlegam cuvinte incrucisate, pentru a descoperi, pe o scara de la 1 la 10, care sunt instalatiile de incalzire cu cel mai bun randament. Fara sa riscam a ne trezi cu gerul la usa, Total Heat ne ofera solutia: sisteme de incalzire electrice prin pardoseala, de ale caror calitati puteti beneficia si voi, oriunde v-ati afla.

 

Care este ”secretul” sistemelor de incalzire ”de nota 10”?

Nu trebuie sa fim foarte ”umblati” pentru a fi la curent cu noutatile si tehnologia, aplicabile chiar in viata de zi cu zi si destinate sa o imbunatateasca. Tehnologia Raychem, aplicata sistemelor de incalzire Total Heat, nu doarme ci incearca sa tina pasul trend-urilor si chiar sa dicteze ”moda” sistemelor de incalzire in pardoseala.

 

Nu trebuie confundata cu tehnologiile ”copy-paste”, ale caror nume in zadar incearca sa tina pasul cu ”elita” brand-urilor ce-au dat numele celor mai eficiente sisteme de incalzire electrice prin pardoseala. Si pentru ca pe drept si-a castigat o pozitie de top, tehnologia Raychem a devenit un real succes, punandu-si amprenta pe fiecare dintre instalatiile electrice de incalzire prezente pe website-ul companiei Total Heat.

 

”Calitatile” sistemelor de incalzire electrice ”de top”

Un sistem de incalzire pe sub podea, avand in vedere locatia, este invizibil privirilor ”indiscrete” ale locatarilor sau ale vizitatorilor curiosi. Aceasta este doar o calitate universala, specifica tuturor sistemelor de incalzire amplasate sub pardoseala, care insa nu face diferenta dintre unele ”de nota 10” si cele mediocre.

 

Ca sa fie de top, o instalatie de incalzire trebuie sa cumuleze urmatoarele insusiri:

 

Randament

Avand in vedere ca randamentul de functionare depinde de calitatea cablului electric, selectia acestuia trebuie sa raspunda necesitatilor pe care fiecare familie le are. Un cablu autoreglant va permite incalzirea instantanee atunci cand senzorii vor detecta in mediul ambient o temperatura inferioara celei setate de termostatul instalatiei.

cablu de incalzire total heat

Idoneitate

Pe de alta parte, trebuie sa fiti atenti la caracteristicile fizice ale cablului electric. Este absolut obligatoriu ca acesta sa nu prezinte deteriorari (fisuri, rupturi, eroziuni), caz in care functionarea sistemului nu va mai fi deloc sigura si eficienta.

 

Izolatie

Pentru optimizarea intregului sistem de incalzire in pardoseala , inainte de montajul cablului ”inteligent”, indiferent daca se suprapune direct peste pardoselala existenta deja, ori peste un strat de ciment, este nevoie sa fie turnata o sapa izolanta. Aceasta va limita dispersia caldurii doar spre suprafetele superioare, fara riscul absorbtiei caldurii in straturile inferioare, situate sub cablul de incalzire.

 

Confort

Cablul electric autoreglant trebuie sa fie astfel montat incat sa permita distribuirea omogena a caldurii in ambientul in care se afla. O serpentina prea larga va necesita o durata mai indelungata de functionare a sistemului inainte ca acesta sa atinga gradele dorite. Asadar, cu cat distanta dintre cablurile electrice este mai mica, dar nu sub 5 centimetri, cu atata pardoseala si ambientul se vor incalzi mai rapid.

 

Nu intotdeauna ce e scump e si bun, insa de cele mai multe ori, un brand cu renume, asa cum sunt Raychem si Total Heat, poate garanta ceea ce unui ”anonim” ii este aproape imposibil sa o faca.

 

In concluzie, pentru a fi siguri ca nu ati investit inutil intr-un sistem de incalzire, este de preferat sa alegeti o companie specializata in astfel de lucrari. Aici intervine atat experienta echipelor care se ocupa cu munca pe teren, cat si calitatea pieselor componente ce alcatuiesc intregul sistem de incalzire.

 

Prezentare sisteme de incalzire in pardoseala Total Heat:

 

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

2 comentarii

 • ioana
  Link la comentariu ioana Duminică, 26 Martie 2017 00:21

  Folosim si noi de 7 ani acest sistem de incalzire de la Total Heat si suntem foare multumiti

 • Razvan Bordeanu
  Link la comentariu Razvan Bordeanu Vineri, 24 Ianuarie 2014 23:36

  Foarte eficienta tehnologia incalzirii prin pardoseala, si cu cel mai mare standard din punct de vedere al calitatii.
  Alt lucru foarte important este implementarea unui sistem de incalzire prin pardoseala in exterior, pe scari, trepte, alei de acces pe timp de iarna pentru a impiedica formarea de gheata; se pot reduce multe fatalitati datorate pericolului de accidentare prin alunecare, derapare etc.
  Multumesc,

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.