7 reguli clasice de stil

Scris de 

Moda se schimbă frecvent, iar în fiecare sezon trendurile dictează purtarea altor culori, croieli, combinații și ținute vestimentare. La fel și în machiaj, coafuri sau accesorii. Dar stilul este etern. Dacă ai stil, poți să arăți bine mereu, fără efort, și poți lăsa o impresie pozitivă celorlalți, chiar dacă porți cea mai elegantă rochie de seară sau un simplu hanorac și blugi.

 

Deși unele dintre regulile de mai jos se aplică doar fetelor, articolul se adresează și băieților, pentru că toți ne ghidăm după ”ce se poartă”  și uităm uneori că ce e mai simplu, e mai bun.

Investește în articole de îmbrăcăminte clasice

Cumpără-ți o pereche de blugi, un palton, o cămașă albă, o pereche de pantofi din piele, o pereche de cizme, un pulover, un sacou cambrat. Toate să fie de cea mai bună calitate, bine croite și care să îți avantajeze silueta.

 

Nu exagera!

Ce e prea mult, dăunează grav simțului estetic. Nu exagera cu accesoriile, cu bijuteriile, cu machiajul, cu nuditatea, cu înălțimea tocului. Încearcă să păstrezi totul în limita bunului simț, indiferent dacă mergi în club sau la un interviu.

 

Ai grijă de manichiura ta

Manichiura este o carte de vizită pentru tine. Dacă ai unghii roase, cu oja sărită, netăiate, pătate – așa vei fi perceput și tu de către cei din jur. Așa că ai grijă să fie mereu îngrijite și curate.

 

Fii echilibrat!

Poartă haine care îți vin ca o mănușă, care îți corectează defectele și îți scot în evidență atuurile. Aruncă hainele vechi, care ți-au rămas mici, care sunt prea largi, în culori care nu te avantajează, care te îmbătrânesc sau nu îți exprimă personalitatea.

 

Un strop de culoare nu strică!

Opusul ”pomului de Crăciun”, care se îmbracă mereu în culori țipătoare, este cel care poartă doar non-culori și nuanțe terne (gri, khaki, maro, bleumarin). O persoană cu stil știe să combine hainele simple cu un accesoriu fantezie, o coafură deosebită, o eșarfă sau alt element care să ofere acea pată de culoare. Mai ales pentru că ești tânăr!

 

Machiajul trebuie să ți se potrivească!

Fetelor, există ghiduri, tutoriale, cursuri și multe alte surse de unde puteți afla exact ce culori vi se potrivesc, cum trebuie să aplicați fondul de ten și așa mai departe. Internetul este plin de informații, și totuși multe fete nu știu să se pună în valoare. Machiajul trebuie să amplifice frumusețea, nu să o anuleze. Descoperă ce stil te prinde mai bine și perfecționează-l, până ești mulțumită de ceea ce vezi în oglindă!

 

Dacă ai îndoieli, mai bine nu!

Îți place fusta, dar parcă nu e chiar genul tău? Ai primit un tricou foarte cool, dar care nu îți vine bine? Ai vrea să încerci și tu să porți hanorac cu FUCK și fustiță roz, cum ai văzut că fac fashionistele, dar nu ești sigură de rezultatul final? Mai bine nu. E bine să experimentezi, dar dacă ai îndoieli, probabil e mai bine să te abții.

 

I wish you good luck and great style! :) 

 

Sursa foto : fashionising.com

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook