Imprimă această pagină

Sala polivalenta la Cluj mai mare decat la Bucuresti din toamna

Scris de 
Anul acesta vine cu vești mari pentru clujeni. Până toamna viitoare, o sală polivalentă mai mare decât cea a Bucureștiului se vrea a fi finalizată, astfel că toamna anului 2014 va aduce și multe evenimente, fără doar și poate.
 
Primarul Clujului, Emil Boc, a semnat în această săptămână ordinul de începere a lucrărilor la Sala Polivalentă care ar trebui finalizate în termen de 8 luni de la data de 15 ianuarie 2014, adică în septembrie.
 
Licitaţia pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă a avut loc în 17 octombrie 2013, iar câştigătoare a fost desemnată asocierea de firme Con-A - Nisal şi Inter-Sport. Ordinul de începere (n.r. de reîncepere) a lucrărilor a fost semnat miercuri, 15 ianuarie, de primarul Clujului, Emil Boc. Contractul este în valoare de 34,9 milioane de lei. Firmele asociate trebuie să termine structura de rezistenţă începută, să facă amenajările interioare şi exterioare din proiect, dar şi altele în plus precum: să pună la punct infrastructura necesară pentru organizarea de competiţii, amenajarea unui ecran multimedia Video Box, să pună o pardoseală demontabilă, tribune extensibile şi plasă protecţie. Noua Polivalentă, care va găzdui competiţii naţionale şi internaţionale, va avea şi panouri fotovoltaice, panouri solare, şi o terasă circulabilă. 
 
Peste 7.000 de locuri
Proiectarea şi execuţia se va face astfel încât sala să fie omologabilă la mai multe ramuri sportive: baschet, volei, handbal, dar şi gimnastică, box, judo, karate, scrimă. Se mai pot găzdui următoarele activităţi: dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, congrese internaţionale pentru 5.000 de invitaţi, concerte de scenă pentru 7.000 persoane.Parkingul se va realiza sub sala multifunctională, pe un nivel şi va avea un număr de 445 locuri. 
 
 
Sursa: adevarul.ro
Sursa foto: ziardecluj.ro
 
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.