Ministrul Culturii va propune infiintarea Muzeului Ororilor Comunismului

Scris de 

Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu vrea să propună înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului. Acesta va prezenta publicului ororile comise de regimul din perioada respectivă, astfel încât în viitor acestea să nu fie repetate.

 

Gigel Ştirbu a declarat că îi va prezenta, în perioada urmatoare, propunerea premierului şi va analiza modalităţile prin care această instituţie poate fi creată. "Unul dintre proiectele mele, la Ministerul Culturii, este infiintarea Muzeului Ororilor Comunismului. In Parlament, comunismul a fost condamnat, dar s-a rezumat numai la o sedinta festiva. Cred ca Romania este in masura sa isi asume trecutul, ca de fapt acesta e trecutul care inca, de fapt ne apasa, si poate sa accepte infiintarea acestei institutii", a spus ministrul.

 

 

Intrebat unde ar putea fi creat acest muzeu, Gigel Stirbu a raspuns ca se poate gasi o solutie in privinta spatiului, insa viitorul muzeu ar putea fi amenajat chiar intr-un spatiu la Palatul Parlamentului. "Cred ca cea mai buna locatie ar fi Palatul Parlamentului, acolo exista Muzeul National de arta Contemporana, cred ca putem gasi o solutie. Daca nu, Ministerul Culturii va gasi cu siguranta un spatiu adecvat in Capitala", a indicat Gigel Stirbu.

 

Ministrul a subliniat ca acest muzeu se va adresa in primul rand tinerilor.

 

Sursa: edu-news.ro, hotnews.ro

Sursa foto: cronicavj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook