Un nou pub clujean ne duce inapoi in timp: Joben

Scris de 
Săptămâna aceasta vine doar cu vești excelente, mai ales că suntem în plină sesiune și mai mereu ducem lipsă de locuri minunate în care să ne relaxăm sau cine știe? Poate chiar să și învățăm pentru înfricoșătoarele examene. Ei  bine, puteți sfida legile timpului la Joben Bistro, un loc magic în care te poți întoarce în universul fascinant al romanelor lui H.G.Wells și Jules Verne. Inițial pubul a fost gândit în maniera industrial design, însă obiectele aparent insignifiante, abandonate, practic ” junkuri”, ne-au făcut să ne dăm seama care ar fi designul cu adevarat potrivit pentru acest spațiu.
Ludicul și-a făcut loc în imaginația noastră, îndemnându-ne să ne jucam cu obiectele, texturile și mai ales cu lumina ambientală. Astfel, încet stilul care și-a pus amprenta asupra acestui loc a fost Steampunk, însuflețindu-l, făcând posibilă întoarcerea în timpuri fantastice.
 
Wikipedia ne spune că steampunk-ul este un subgen al științifico-fantasticului și ficțiunii speculative, care a devenit proeminent în anii 80-90 ai secolului trecut. Lucrările încadrate în acest subgen, modelează o lume imaginară care și-a însușit cu desăvârșire utilizarea mașinilor cu abur. Termenul este asociat cu cyberpunk, și adesea linia subiectului prezintă o istorie alternativă. Stilistic subgenul este plasat in epoca victoriană engleză, dominat de numeroase invenții asemănătoare cu cele descrise în romanele lui H. G. Wells și Jules Verne.  
 
Spatiul  este impărțit în 3 încăperi relativ diferite:  camera de la intrare unde predomină carămida aparentă, camera barului și camera neagră. Barul este realizat din structură de beton, încălzit vizual cu stinghii de lemn de diferite nuanțe și decorat cu angrenaje mecanice.
 
Toata iluminarea este reglabilă pentru a da o notă aparte locului și obiectelor create,  în multe părți sunt folosite benzi de leduri ce își pot schimba culoarea din telecomandă. Cum numele localului a fost stabilit de la început  “Joben”, s-a folosit ca laitmotiv acest termen pentru abajururile corpurilor de iluminat.
 
Întregul proces poate fi privit ca o piesa de teatru.  Regizorii, Tohotan Alexandru și  Zelenyak Zoltan de la 6th Sense Interiors, dând  indicații din spatele cortinei, nu au putut rezista tentatiei de a participa efectiv  la spectacol și au iesit pe scenă, alături de artiștii nedescoperiți  încă: Norbert (managerul ), Silviu & Dido (barmanii ) și graficiana Corina, cu multe “roluri ” jucate deja.
 
Sesiunea de spectacole fiind deschisă, vă invităm să vă relaxați urmărind piesa “Joben, jos palaria!” 
 
Adresa:  Strada Avram Iancu, 29
Telefon:  0720 222 800
Program
Mon - Thu: 8:00 am - 11:00 pm
Fri - Sat: 8:00 am - 3:00 am
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
http://joben.ro
 
Sursa: ilovelcuj.ro
Sursa foto: ilovecluj.ro
 
 
 
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.