Obiceiurile alimentare proaste, din tinerete, ne pot afecta sanatatea pe termen lung

Obiceiurile alimentare proaste, din tinerete, ne pot afecta sanatatea pe termen lung Bucatarialuideac.ro
Scris de 

Potrivit unui studiu efectuat de către o echipa de specialişti sudezi, publicat în revista “Public Health Nutrition” şi citat de către platforma online foodnavigator.com, tinerii care nu pun accentul pe cea mai importantă masă a zilei (micul-dejun), prezintă un risc sporit pentru sindromul metabolic, odată ajunşi la maturitate.

 

Studiul a fost efectuat pe un număr de 1083 subiecţi (liceeni şi studenţi, atât bărbaţi cât şi femei) şi s-a desfăşurat pe durata a nu mai puţin de 27 ani. Intervalul monitorizat din viaţa respondenţilor a fost cel dintre vârsta de 16 ani şi 43 ani, permiţându-le astfel specialiştilor să înţeleagă pe deplin mecanismul şi relaţionările existente între calitatea şi consistenta alimentaţiei de mic dejun şi instalarea sindromului metabolic.

Sindromul metabolic este asociat cu dislipidemia, hipertensiunea arterială, toleranţa scăzută la glucoză, obezitatea şi chiar hiperinsulinemia. De asemenea, sindromul metabolic favorizează creşterea riscului cardiovascular, motiv pentru care este indicat ca el să fie depistat cât mai precoce.

 

"Obiceiul de a trata cu superficialitate problema micului dejun în tinereţe creşte semnificativ şansele instalării sindromului metabolic, la vârsta maturităţii”, afirmă Maria Wennberg, conducătoarea echipei de specialişti care a efectuat studiul.

 

Rezultatele studiului arată că persoanele care au neglijat micul dejun în tinereţe, au ajuns să prezinte la maturitate o rată de incidenţă cu 68% mai mare, în ceea ce priveşte instalarea sindromului metabolic, în comparaţie cu persoanele care au respectat un regim alimentar constant şi sănătos al micului dejun, în tinereţe.

 

Rubrică oferită de către Organizaţia Tineret pentru Europa.

 

Sursa foto : bucatarialuideac.ro

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.