Semnificatia zilei de 8 martie si 8 mesaje dragute pentru cei in pana de idei!

Scris de 

Știm că azi e Ziua Internațională a Femeii, sau mai pe românește, Ziua Mamei, dar de unde a plecat povestea aceasta și de ce se sărbătorește știu foarte puțini dintre noi. Acest lucru îți propune să descopere articolul următor precum și să vă dea câteva idei de urări și mesaje pentru cei care sunt în lipsă de inspirație.

Această sărbătoare pleacă încă din Grecia Antică, de pe vremea zeilor din Olimp, când exista un festival dedicat mamei tuturor zeilor și zeițelor, pe numea Rhea.

 

Potrivit istoriei, în anul 1908, aproximativ 15.000 de femei au mărşăluit în New York pentru a-şi apăra drepturile. În aceasta perioadă, s-a pus serios problema eliminării discriminării femeii şi asigurarea condițiilor depline de egalitate în viaţa socială. De aceea, în anul următor, Partidul Socialist din America a stabilit iniţial ziua de 28 februarie ca Ziua Internaţională a Femeii.

 

Abia după Primul Război Mondial s-a fixat data de 8 martie ca Ziua Internațională a Femeii, dar procesul de emancipare a femeii a continuat și continuă și azi. Femeile au luptat pentru a avea drepturi egale cu ale bărbaților, precum și pentru dreptul de a vota. Următoarea etapă în instituirea unei zile dedicate femeii l-a constituit proclamarea de către ONU a Anului Internațional al Femeii în 1975. În România, până în decembrie 1989, se sărbătorea Ziua Mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate ei, iar după Revoluţie, această zi a fost înlocuită cu Ziua Femeii.

 

Pentru cei în pană de inspirație, aveți în continuare 10 mesaje drăguțe care vor emoționa orice mamă:

 

1. Dacă s-ar sărbători o zi pentru fiecare lucru pe care l-ai facut pentru mine, ar fi ziua ta în fiecare zi! Mulțumesc, mamă!

 

2. Viața nu este perfectă și probabil nu va fi niciodată. Însă nu-mi voi pierde vreodată speranța pentru că știu că te voi avea mereu alături, chiar daca întreaga lume s-ar destrăma.

 

3. Te iubesc ca pe o mama, te respect ca pe o femeie și am încredere în tine ca într-o prietenă. Însemni atât de mult pentru mine, dragă mama!

 

4. Multumesc, mamă pentru că-mi amintești mereu de tot ce e mai important în viață. Iar azi şi întotdeauna... ești tu! La multi ani, mama!

 

5. În această zi specială, vreau să aduc primavara în sufletul tău, împreună cu toată iubirea mea! La multi ani, mamă!

 

6. Îți multumesc că m-ai iubit și m-ai învățat să iubesc și pe ceilalți, dar mai ales pe tine. La multi ani, mami!

 

7. Chiar dacă azi o sa te pierzi printre flori și declarații de dragoste, nu uita ca există în viață ta cineva care te iubește mai presus de orice... La multi ani, mamă!

 

8. Fie ca 8 martie să îți aducă atât de multe flori încât să te pierzi printre ele și tot atâtea declarații de dragoste! La mulţi ani, mamă!

 

Sursa: wikipedia.ro, b365.ro

Sursa foto: cadouriperfecte.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping