Imprimă această pagină

Cele mai bune aplicatii de navigatie pentru smartphone

Scris de 

Smartphone-urile au acaparat o buna parte din totalul produselor it din lume. Pana la aparitia lor aveai nevoie de o sumedenie de produse : aparat foto pentru poze, gps pentru navigare, lanterna, calculator pentru e-mailuri, walkman pentru a asculta muzica etc. Dupa cum ti-ai dat probabil seama, toate acestea le pot acum gasi ca si aplicatie intr-un smartphone.

 

Vom vorbi astazi despre cele mai bune aplicatii de navigare, deoarece un gps este destul de scump, trebuie actualizate mereu hartile, nu tine incarcat si alte batai de cap inutile.

Aplicatii pentru Android

Piata smartphone-urilor este impartita in mare parte intre telefoane ce ruleaza platforma android dezvoltata de cei de la google si ios de la apple. Device-urile cu android vin echipate standart cu Google Maps dar dezavantajul major este faptul ca ai nevoie de o conexiune permanenta la internet pentru a o rula. Ultima versiune de google maps iti permite sa salvezi offline hartile dar daca esti in afara tarii iti va trebui roaming. Deci destul de complicat.

 

O alta aplicatie interesanta pentru Android este Waze dar are acelasi dezavantaj major ca si google maps si anume faptul ca ai nevoie de o conexiune la internet. Un plus pentru Waze este faptul ca utilizatorii se pot aduna in grupuri. Spre ex : utilizatorii din acelasi oras, mai multe masini care pleaca intr-o calatorie sau soferii unei firme de transport.Alt aspect de mentionat este interactivitatea hartii. Putem vedea in timp util daca sunt probleme in trafic, drumuri blocate sau preturi la carburanti.

 

Alte aplicatii de luat in seama sunt Igo Primo, care face harti si pentru gps-urile traditionale si este un soft foarte popular. Se pot downloada harti in modul offline pentru navigare fara necesitatea internetului. Si TomTom care este liderul pe piata gps-urilor offline. Desi este la inceput aplicatia promite sa se ridice la nivelul asteptarilor utilizatorilor.

 

Aplicatii pentru IOS

La fel ca si la terminatele cu android, si cele cu ios au multe variante de aplicatii gps. Desi lista este foarte mare ne vom opri doar la 3.

 

1. Navigon pentru iPhone

Hartile se pot descarca prin wi-fi si sunt disponibile individual, deci nu e nevoie sa copiem harta intreaga a unei tari. Asta inseamna spatiu mai putin pe disk si asta e un mare plus. Tot la capitolul plusuri este faptul ca furnizorul face update la harti de 4 ori pe an.

 

2. Sygic pentru Iphone

Alta aplicatie populara este Sygic. Impresioneaza printr-o grafica deosebita si un update trimestrial al hartilor. SOS Help este functia care ne-a impresionat deoarece arata spitalele, farmaciile sau statiile peco si ne scot din incurcatura cand avem o urgenta.

 

3. Google maps pentru android

Este una din cele mai populare aplicatii si pe iphone. In principiu este aceiasi aplicatie ca si pentru Android doar compatibila cu ios.

 

Mai multe informatii despre aplicatii gps si sisteme de navigatie pe www.deblocarigps.ro 

 

Sursa foto : startupvalley.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro