Ce surprize ne pregateste editia 2014 ClujShorts @ 27-30 martie Cinema Victoria

Scris de 

Timpul e scurt până când Festivalul Internațional de Scurtmetraje îşi deschide porţile. Aflat la cea de a doua sa ediţie, ClujShorts s-a transformat într-un maraton de evenimente. Începând de joi, 27 martie şi până duminică, 30 martie, la Cinema Victoria vor rula 125 de filme din întreaga lume.

În 2014, ClujShorts a ţinut seama de vârste şi preocupari:

- cei mai tineri dintre spectatori, copiii, pot asista la o proiecţie specială de animații;

- cei mai îndrăzneți însă pot savura emoţii specifice în seria de filme 18+;

- vor exista de asemenea proiecții speciale care au în vedere teme actuale din domeniul ecologic şi social; pe lângă acestea, ClujShorts va fi gazda a trei documentare premiate în cadrul Festivalului de Film OtherMovie Lugano. Dincolo de filmele cu teme specifice, publicul va putea regăsi o paletă largă de genuri şi teme.

 

Dar ClujShorts a pregătit mai mult: sâmbătă, la ora 13.00, publicul e invitat să asiste la masterclass-ul ROLUL CRITICII ȘI AL STUDIILOR DE FILM ÎN DINAMICA CINEMATOGRAFIEI (PRODUCȚIE, REALIZARE, DISTRIBUȚIE), la VINNY’S.  Duminică de la aceeaşi oră va avea loc masterclass-ul TĂRÂMUL FILMULUI TICINEZ, organizat în colaborare cu Festivalul de Film OtherMovie Lugano, în THE SOVIET.

 

Filmul e înainte de toate o imagine. Tocmai în acest sens, ClujShorts va fi gazda unei expoziții de fotografie: UN CADRU. O POVESTE, este tematica acestei expoziții organizate cu participarea lui Drago Stephanovic (Lugano) şi a lui Radu Salcudean (Ciorchin ).

 

Pe parcursul festivalului, în holul Cinema Victoria va fi amenajat un demo-stand cu echipament şi tehnică de filmare, în parteneriat cu Creative.

 

Ultima seară a festivalului este dedicată câştigătorilor: publicul este invitat la gala de premiere, începând cu ora 18.00. Ceremonia de decernare va fi urmată de proiecția filmelor premiate.

 

Cei mai petrecăreți dintre spectatori sunt invitați în fiecare seară la petrecerile ClujShorts; sâmbătă, petrecerea poartă semnătura KissFM şi va fi animată de DJ Jonnesey.

 

Primăvara aceasta se poartă scurt(metrajele)! ClujShorts: SHORT! SHARP! SHOCK! Pentru informații suplimentare accesați www.clujshorts.ro

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.