Top 5 domenii care ar putea disparea in viitor

Scris de 

Lumea se schimba intr-un ritm alarmant iar multe lucruri ce pareau de neconceput acum cativa ani, astazi sunt normale. Cine si-ar fi imaginat acum 20 de ani ca poti face poze cu telefonul? Din acest considerent, va provoc la un joc de imaginatie, pentru a vedea ce domenii vor disparea in viitor sau vor fi inlocuite de calculator.

1. Domeniul printului

Pare destul de probabil ca in viitorii 10-20 de ani sa nu mai fie nevoie sa printam lucruri. Totul va fi disponibil online pe smartphone sau tableta si nu vei mai avea ce face cu foi printate. Toate aceste echipamente de birou vor fi inlocuite de foldere online si vor fi disponibile oricand si oriunde prin tehnologia cloud. Daca te gandesti sa cumperi cateva copiatoare color, eu zic sa te mai gandesti.

 

2. Ziarele printate

Aici se vad deja primele semne, ziare precum gandul sau pro sport s-au inchis si au trecut online. O alta posibila cauza ar fi blogurile care prind din ce in ce mai mult teren iar ziarele trebuie sa tina pasul cu ele si astfel prefera sa se axeze doar pe editiile online. Bugetele de publicitate sunt mai mici in online dar intre faliment si bani mai putini, cred ca oricine ar alege varianta 2.

 

3. Functionarii publici

Desi la noi in tara situatia este cat se poate de delicata in privinta platilor online a datoriilor catre stat, lucrurile incep sa se miste in directia buna. Site-ul ghiseul.ro face posibila plata online a impozitelor. Problema o reprezinta persoanele in varsta care nu stiu sa foloseasca un calculator, dar toate acestea se vor schimba peste 20-30 ani cand se schimba generatiile.

 

4. Postasii

Din nou nu ne putem raporta la tara noastra pentru ca 45% din populatie locuieste in zona rurala, dar cat priveste zona urbana practic nu se mai explica necesitatea postasilor. Aproape orice factura poate fi platita online, scrisori nu se mai trimit iar firmele de curierat rapid sunt preferate in dauna postei.

 

5. Aparatele foto

Smartphone-urile se pare ca au ucis si aceasta piata. Au aparut telefoane cu camere de peste 20 mega pixeli si practic nu mai renteaza sa dai banii si pe un aparat foto. Este clar ca pentru fotografii profesionisti aparatul traditional nu poate fi inlocuit, dar pentru utilizatorul obisnuit este mult mai ieftin si mai comod un telefon. 

 

Mai stii si alte domenii care ar putea disparea in urmatorii ani?

 

Sursa foto : nytimes.com

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.