Noile legaturi internationale ale UBB-ului vin din Spania anul acesta

Scris de 

Rectorul Universității Pontificale din Salamanca, Ángel Galindo, și vicedecanul Facultății de Teologie, Francisco García, vin joi la Cluj-Napoca pentru a semna un acord de cooperare cu Universitatea Babeș-Bolyai.

Aceștia vor încheia un acord cu UBB-ul, care este considerat semnificativ prin prisma importanței deschiderii unor noi punți de dialog care pot favoriza dialogul ecumenic și relațiile interculturale.

 

Deși Facultatea de Teologie a Universității Pontificale din Salamanca păstrează legături puternice cu țările din America Latină, acordul cu universitatea românească va deschide porți către o nouă lume culturală, către Europa confesiunilor orientale și se așteaptă să îmbogățească studenții care studiază teologia catolică, într-un cadru internațional și intercultural.

 

Este pentru prima dată când un rector de la Universitatea Pontificală din Salamanca va fi invitat la o universitate cu o marcată identitate ortodoxă. Președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, dr. Ioan Chirilă, și rectorul dr. Ioan Aurel Pop îi vor primi pe profesorii spanioli, iar ulterior aceștia vor avea reuniuni cu autoritățile ecleziastice din regiunea Transilvaniei.

 

Sursa: monitorulcj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook