Daca n-ai bilet, citeste o carte! Sau cum vom putea circula cu autobuzele fara bilet!

Scris de 

Pentru a face oamenii să citească mai mult, inițiatorii proiectului „Cărțile pe față” din Cluj-Napoca, derulează un nou proiect care are acest scop educațional. Aceștia au propus să le fie oferite bilete gratis, celor care citesc în autobuz sau pe troleu.

Campania „Cărțile pe față” este un proiect ce are ca scop punerea cărților în locuri unde nu au mai fost până acum. Inițiatorii proiectului spun că vor propune Primăriei din Cluj ca în prima duminica din fiecare lună, călătorii care citesc în autobuz să nu plătească bilet.

 

În cadrul aceleași campanii, a mai fost organizată o acțiune asemănătoare. Astfel, cititorii din Cluj, beneficiază deja de reduceri la medicul dentist. Un cabinet stomatologic din Cluj-Napoca s-a alăturat campaniei și oferă reducere de 10% din valoarea lucrărilor stomatologice acelor clienți care dau check-in pe Facebook la cabinet, precizând ce carte le-a adus zâmbetul pe buze. În sala de așteptare a cabinetului există o serie întreagă de cărți pe care pacienții le pot citi, în timp ce stau acolo. Pacienții cabinetului pot să se bucure de reducerea de 10% și dacă au poza de profil pe Facebook cu ei, citind o carte. :)

 

"Oamenii care citesc cărți zâmbesc mai mult și chiar mai frumos. Și pentru noi e foarte important ca oamenii în general și clienții noștri în special să își etaleze dantura în public. Dacă pacienții noștri nu zâmbesc, nu se vede rezultatul muncii noastre", a spus medicul Marius Bud, proprietarul cabinetului care s-a alăturat campaniei Cărţile pe faţă.

 

Ideea de a le oferi călătorii gratis celor care citesc este abia în faza de proiect, iar pentru a fi implementată, aceasta necesită aprobarea din partea Primăriei Cluj. Dar să sperăm că ideea va lua amploare mai ales că primarul Emil Boc le-a cerut clujenilor părerea pe pagina sa de Facebook, iar postarea a strâns aproape 500 de aprecieri.

 

Sursa foto: theguardian.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

3 comentarii

 • Andrei
  Link la comentariu Andrei Miercuri, 09 Aprilie 2014 02:15

  exista nenumarate filme bune, care merita vazute, respectiv citite.

 • curios007
  Link la comentariu curios007 Luni, 07 Aprilie 2014 00:55

  Decat deloc, e bine si twilight. Sunt multi tineri care au citit doar subtitrari...

 • Andrei
  Link la comentariu Andrei Duminică, 06 Aprilie 2014 23:53

  oamenii care citesc carti inteligente se incrunta, nicidecum opusul. dar hei, hai sa promovam literatura de duzina. ce placere va fi ochilor cand se va umple autobuzul de "50 shades of gray" si "twilight".

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.