O noua teorie in cresterea performantelor scolare! - cercetari americane

Scris de 

Un grup de cercetători de la Universitatea St. Lawrence din New York au ajuns la niște rezultate surprinzătoare, dacă nu chiar ciudate. Rezultatele studiului lor este ca mestecatul gumei înainte de examen te ajută să obții note mai bune, crescând concentrarea.

Experţii au analizat efectele pe care le are mestecatul gumei asupra a 80 de elevi în prag de absolvire. Jumătate dintre aceştia au folosit gumă de mestecat, cu sau fără zahăr, înainte sau în timpul examenelor. Elevii au fost supuşi unor evaluări a nivelului de cunoştinţe constând în rezolvarea de exerciţii logice, apoi notele lor au fost comparate cu cele ale elevilor care nu au mestecat gumă.

 

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de cei care au mestecat gumă cu cinci minute înainte de începerea testului. La polul opus se află cei care au mestecat gumă în timpul evaluării, ceea ce se pare că le-a distras atenţia şi i-a împiedicat să obţină note mari. Psihologii spun că îmbunătăţirea rezultatelor şcolare în acest fel are la bază un proces de stimulare prin masticaţie, care durează aproximativ 20 de minute.

 

Sursa: edu-news.ro

Sursa foto: frogblog.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.