Dezavantaje ale programului Work and Travel

Scris de  Feb 28, 2013

Programul Work and Travel a oferit studenților posibilitatea de a trăi ,,visul american”, de a-și lărgi orizonturile și de a vedea lumea cu alți ochi. Avantajele pe care acest program le oferă celor care beneficiază de el sunt absolut evidente: noi experiențe, noi prieteni, aprofundarea unei limbi străine și multe altele. Dar ce se întâmplă cu dezavantajele? Ceea ce îți imaginezi despre Work and Travel are aceeași traiectorie, oare, cu ceea ce se trăiește acolo?

În primul rând, dacă nu reușești să pui niște bani deoparte, șansele să te bucuri de experiențele oferite de Work and Travel sunt aproape nule. O excursie în America necesită un număr mai mic sau mai mare de cheltuieli: viza sau biletul de avion sunt doi pași esențiali pentru care vei avea nevoie de un sprijin financiar. Pe lângă alergătura presupusă de însușirea vizei și toate documentele pe care le necesită, banii pot fi o problemă majoră. Bineînțeles că se pot face împrumuturi la BRD care să îți asigure acești bani, dar este destul de riscant, având în vedere că nu știi cum vei reuși să gestionezi banii câștigați în vederea restituirii împrumutului.

 

Apoi, dacă rămânem în sfera cheltuielilor, cel mai probabil, nu îți vor rămâne foarte mulți bani după această experiență pentru că salariul îți va ajunge să te întreții și, eventual, să vizitezi câteva obiective turistice pe care ți le-ai programat. Mai mult decât atât, distanțele în America vor fi destul de lungi și vei descoperi că nu vei avea timpul necesar pentru a vizita tot ceea ce ți-ai propus.

 

Unul dintre dezavantajele majore pe care o călătorie în America le aduce în discuție, dincolo de împlinirea ,,visului american”, este, fără urmă de îndoială, faptul că alcoolul va fi pe lista de așteptare dacă nu ai împlinit vârsta de 21 de ani. Așa spune legea.

 

Dacă ești o persoană care se adaptează greu la un nou mediu, trebuie să știi că și joburile din cadrul prgramului presupun munca necalificată de genul ospătarilor, vânzătorilor, cameristelor sau recepționerelor. De altfel, gurile rele spun că nici cazarea oferită de agenție nu beneficiază de cele mai reușite condiții, rămânând ca marea experiență a cunoașterii Americii să fie, până la urmă, pe lista micilor dezamăgiri.

 

Tu ce părere ai? Primează avantajele sau dezavantajele în cadrul programului Work and Travel?

 

Sursa foto: presalocala.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook