6 reguli importante pentru a supravietui in prima saptamana de facultate

Scris de 

Prima săptămână de facultate este propabil una pe care ai așteptat-o cu nerăbdare după o lungă vacanță de vară în care ai lucrat ca un sclav sau ai lenevit în pat până la ora 16. Această primă săptămână este una dintre cele mai agitate și mai frumoase dintre toate, dacă ești boboc îți faci prieteni noi și înveți să trăiești departe de părinți, iar dacă ești mai mare, îți revezi prietenii și ești conștient că nu ai nimic de citit pentru cursul/seminarul următor. Totuși, trebuie să fii atent/ă în aceste zile pentru că euforia va tinde să exagereze, iar unele alegeri pe care le faci pot conduce la probleme majore mai târziu. Următoarele reguli te vor ajuta să treci cu bine peste prima săptămână de facultate și să te distrezi în același timp!

1. Nu te cupla cu nimeni

Cel mai inteligent lucru posibil este să-i acorzi inimii tale ceva timp să se poată distra și filtra. Este perioada cu cele mai multe petreceri și ar fi păcat să o ratezi.

first week 1

 

Citeste si Minciunile simpatice ale fetelor singure :) 

 

2. Nu începe o relație

Regula nr. 2 este să nu începi o relație serioasă acum, ai timp destul și trebuie să îți reamintești că ai venit la facultate pentru a învăța, a explora și a încerca lucruri noi. Pornind o relație, chiar de la începutul facultății, te poate împiedica să te adaptezi pe cele două planuri deodată: profesional și personal.

prima sapt. 2

 

3. Mergi la cursuri/seminare/laboratoare

Ești de părere că nu se face nimic important în prima săptămână?! Pe de o parte ai mare dreptate, dar pe de alta greșești, pentru în prima oră vor fi foarte puțini studenți, iar profesorii îi vor observa pe cei care își fac făcută prezența. Studenții care se trezesc de dimineața vor părea interesați de cursuri și de facultate și vor fi priviți cu alți ochi de profesori. În plus, în prima săptămână se stabilește, de obicei, modalitatea de predare și de examinare.

first week 3

 

4. Trebuie rezolvate elementele de bază

Care sunt acestea? Carnetul de student și legitimația de călătorie trebuie duse la secretariat și vizate; omnipass-ul/studcard-ul trebuie actualizat; abonamentul de transport făcut; completarea contractului de studii; cererea de bursă; caiete și pixuri cumpărate și multe altele. Ar fi bine să îți faci o listă, pentru a nu uita și pentru a te organiza puțin.

first week 4

 

5. Cumpără cărțile de care ai nevoie semestrul acesta

Nu trebuie să le cumperi din librărie, poți foarte bine să le cauți pe net - la mâna a doua - sau să le iei de la colegii mai mari (ai grijă să fie actualizate sau să nu scoată profesorii ediții mai noi!!!). De asemenea, o variantă și mai ieftină este xeroxul.

first week 2

 

6. Începe semestrul cu obiceiuri alimentare bune

Sună atât de banal, dar o alimentație sănătoasă în facultate poate să facă într-adevăr o diferență. O alimentație sănătoasă te va ajuta în păstrarea unui sistem imunitar puternic și astfel vei avea energia necesară pentru a învăța, a merge la cursuri, dar și pentru a te distra și petrece ca un adevărat student.

first week 1

 

Sursa foto: tumblr.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.