Istoria jocurilor - informații interesante pe care nu le-ai știut până acum!

Scris de 

Jocurile au existat încă din cele mai vechi timpuri, iar în funcție de perioada în care au fost puse în practică, puteau să semnifice mai multe lucruri. Un aspect a râmas întotdeuna sigur, acela fiind faptul că jocurile de noroc reprezintă o modalitate de socializare și de depășire a propriilor calități (psihice, intelectuale, sociale).

S-ar zice că nu mai este niciun secret sau nicio informație ascunsă despre acest subiect. Ei bine, ai fi surprins câte mai sunt încă necunoscute! Mereu există un lucru pe care nu îl știi, o povestioară legată de împlinirea unui câștig, o celebritate despre care nu știai că are acest hobby sau un eveniment amuzant.

În continuare, poți descoperi câteva aspecte cel puțin interesante care au legătură cu jocurile, la nivel general, dar și cu cele ce sunt considerate jocuri de noroc!

1. Jocurile de zaruri există de dinainte de a se fi inventat zarurile

Poate, la prima vedere, această afirmație ți se va părea comică sau chiar greu de crezut. Dar chiar și acum aproape 5000 de ani, deși zarurile nu au fost inventate, oamenii tot găseau o modalitate de a se distra. Cele mai vechi ”zaruri” erau realizate fie din pietre, fie din scoici sau chiar din oase de animale. Cea mai veche atestare a jocurilor cu numere de tip zaruri a fost descoperită în urma unor săpături arheologice în zona în care astăzi se află Iranul pe harta lumii.

În prezent, jocurile de numere sunt printre cele mai cunoscute și aproape oricare variantă implică într-o măsură mai mică sau mai mare, numere sau operații cu numere. În prezent, cele mai cunoscute sunt cele de cărți sau extragerile Loto. Dacă te interesează subiectul numerelor la Loto, cu un singur click, vei găsi detalii despre loterii NetBet aici, astfel încât să poți aduce norocul de partea ta sau să ai parte de câștiguri mai mari.

2. Astăzi le cunoaște generic sub denumirea de ”jocuri de cărți”, dar știi ce rol aveau cărțile în trecut?

Jocurile cu sau de cărți sunt cele mai comune și simplu de înțeles. Mai mult decât atât, astfel de jocuri sunt foarte versatile, deoarece cu un singur pachet de cărți poți să te distrezi în numeroase moduri. Cele mai populare, în prezent, au râmas Poker-ul și Blackjack-ul.

Jocurile de cărți sunt interactive și creează și suspans. Toate acestea formeză ingredientul unei seri perfecte. Dar știi oare în ce scopuri mai erau folosite cărțile de joc în trecut? În secolul al XIX-lea, cărțile de joc nu erau atât de colorate cum sunt în prezent.

La vremea respectivă, spatele cărților de joc era alb și putea avea mai multe întrebuințări. Unii oameni utilizau cărțile pentru a transmite mesaje în timp ce alții le dădeau o importanță mai mare, transformându-le în documente esențiale existenței umane.

3. ”Persoană fără apărare” - este oare un joc?

Se spune că este un joc al minții, dar în același timp, este și un joc de strategie prin construirea unui plan de atac și apărare. Poate nu știai, dar jocul de șah este mai vechi de 3000 de ani, iar denumirea lui vine de la regele Persiei, Shah.

Întreaga acțiune a jocului se învârte de fapt în jurul regelui. Deși pe tabla de joc, regele nu îndeplinește anumite funcții sau nu poate bloca alte piese, ci este mai degrabă vulnerabil, veriga slabă, scopul final este de a ”imobiliza regele”, adică de a-l ataca și de a-l aduce în punctul în care, orice mișcare ar face, acesta să fie încolțit. Cea mai întâlnită expresie în ceea ce privește acest joc este ”Șah mat!”, ceea ce în limba persană înseamna ”persoană fără apărare”.

Tu știai toate aceste lucruri despre jocuri?

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.