Drepturile de consumator ale studentului

Scris de 

Luna martie a venit și ea cu o nouă inițiativă ce urmărește informarea studenților cu privire la unul dintre drepturile fundamentale de care ar trebui să beneficieze. Mediul online a devenit pentru student ,,o a doua casă”, iar drepturile pe care le avem în cadrul acestei comunități online, dacă trebuie să cumpărăm ceva, sunt fundamentale. Studenții din orașe universitare ca Timișoara, Iași și Cluj vor fi informați cu privire la drepturile lor de consumatori în mediul online, la semnarea unui contract de credit ori a unuia pentru servicii de telecomunicații. Evenimentul are loc în cadrul campaniei UE "E dreptul tău! Acționează!".

 

Acțiunea de informare a luat startul la București, în prima săptămână a lunii martie, în ASE București și Universitatea Politehnică București. În continuare, experții vor oferi informații referitoare la drepturile studenților în calitate de consumatori la Universitatea "Al.I.Cuza" din Iași (14 martie), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj (19 martie) și Universitatea de Vest din Timișoara (21 martie), scrie România Liberă.

 

În cadrul întâlnirilor, studenții vor afla care le sunt drepturile de consumatori când vine vorba despre comerțul online, serviciile de telecomunicații și credite de consum. Totodată, ei vor primi sfaturi pentru a face cumpărături online isteț și în siguranță.

 

"Studenții sunt azi mult mai deschiși spre tehnologie sau spre folosirea mediului online ca metodă de a face cumpărături. Dacă sunt bine informați asupra drepturilor pe care le au, ei pot evita problemele sau chiar riscul de fraudă", a declarat Daniela Nane, ambasador al campaniei.  

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: legalexpertsindia.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.