50% dintre studentii nostri afirma ca au plagiat

Scris de 

Inițiativele nu întârzie să apară nici în privința plagiatului, o problemă fundamentală a învățământului românesc. Mai mult de jumătate dintre studenții din România consideră că au lucrări plagiate, s-a constatat în urma unui studiu la nivel european. Peste 400 de studenți au participat la studiu, iar 52% dintre ei au declarat că au plagiat, fie în mod deliberat, fie neintenționat.

 

Studiul face parte din proiectul “Impactul politicilor legate de plagiat asupra învățământului superior din Europa” (IPPHEAE), desfășurat în toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene. Studenți, membri ai personalului didactic academic și ai conducerii universităților și facultăților din România au fost cu toții întrebați despre modul în care înțeleg plagiatul și experiențele avute în legătură cu acesta.

 

Constatările vor fi prezentate săptămâna viitoare, în cadrul unei conferințe de două zile, sponsorizate de Turnitin, liderul în domeniul plagiatului și verificării originalității pentru instituțiile de învățământ din întreaga lume. Gill Rowell, consilier academic pentru Turnitin și în domeniul plagiatului, va vorbi despre plagiat și integritatea academică în Marea Britanie, cu ocazia conferinței care va fi găzduită de Universitatea Mendel din Brno, RepublicaCehă, pe 12 și 13 iunie. Ea a afirmat:

Suntem mândri să sponsorizăm această conferință și să susținem proiectul IPPHEAE cu o durată de trei ani, pentru cercetarea politicilor, procedurilor și instrumentelor de gestionare a plagiatului. Este vorba despre înțelegerea nivelului de conștientizare și a atitudinilor pentru a putea crea o perspectivă amplă la nivel european. Studiile anterioare arată că plagiatul este o problemă global gravă și că unele țări sunt mai active decât altele în combaterea acestei probleme. Rezultatele vor fi puse la dispoziția universităților și facultăților din întreaga lume și ar putea influența strategia educațională internațională.”

 

Citește și: De ce să evităm plagiatul?

 

Sursa: edumanager.ro

Sursa foto: myfavouritebooks.blogspot.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.