8 resurse online care te pot ajuta in perioada studentiei

Scris de 

Mai e puțin și (re)vii la Cluj. Va începe facultatea și vei avea o mulțime de lucruri pe cap. Dar există câteva site-uri care îți pot face viața mai ușoară în această perioadă. Informații, anunțuri sau traduceri... Să vedem despre ce este vorba!

1. LiveMocha este platforma online unde poți învăța limbi străine. Dacă vrei să înveți spaniolă, daneză sau chiar coreeană, trebuie doar să îți faci un cont (gratuit) și să începi cursurile. Un lucru foarte interesant este faptul că poți primi comentarii și ratinguri de la vorbitorii nativi. Iar tu, la rândul tău, poți corecta exercițiile celor care vor să învețe româna.

 

2. Dex Online. Atunci când nu mai știi ce înseamnă exact un cuvânt, nu ești sigur dacă ai formulat bine fraza, cauți un sinonim sau nu mai știi câți de ”i” să pui la finalul verbului, Dex-ul este salvarea ta.

 

3. E-learn este locul unde poți găsi numeroase tutoriale în Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Draw, Web Design, SEO sau Microsoft Office. Probabil vei avea nevoie la un moment dat de puțină instruire înainte de a folosi unul dintre aceste programe, deci acest site ar fi o soluție.

 

4. Scribd este o bază de date uriașă, formată din diferite documente încărcate de către utilizatori (cărți, reviste, rapoarte, manuale, broșuri, etc.) de care te poți folosi cu încredere în elaborarea lucrărilor pentru facultate. Trebuie să îți faci cont și pentru a putea descărca un anumit conținut, trebuie să ”plătești” pentru el cu un document propriu. 

 

5. BCU Cluj. Biblioteca Centrală Universitară din Cluj este locul unde îți vei petrece multe zile, mai ales în sesiune, așadar ar fi bine să te pui la curent cu orarul, să citești ghidul de orientare și reglementările BCU. În plus, vei găsi o bază de date care îți oferă accesul la reviste și cărți electronice.

 

6. Piața A-Z. Pentru clujeni, acest site este principala platformă de anunțuri publicitare, închirieri și vânzări imobiliare, locuri de muncă, prestări servicii, etc.

 

7. Prezi te va învăța cum să faci prezentări impecabile, îți va da exemple și te va inspira constant și în doar câteva zile vei uita că Power Point a existat vreodată. Are un design prietenos și arată mult mai profesional decât PP.

 

8. TrackClass este un fel de agendă online, unde îți poți salva toate cursurile, deadline-urile temelor, datele examenelor, pentru a nu pierde nimic important. Astfel, îți este mult mai ușor să îți organizezi informațiile. În plus, poți selecta să primești un mail sau un sms să îți reamintească ce ai de făcut!

 

Tu ai folosit vreodată aceste resurse online? Ți se par folositoare?

 

Sursa foto: betanews.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.