Cluj-Napoca, pe locul I in topul celor mai prietenoase orase europene

Scris de 

Locuitorii municipiului Cluj-Napoca sunt foarte prietenoși cu străinii, chiar cei mai prietenoși din Europa, după cum ne spun ultimele statistici.

Conform unui studiu recent realizat de Comisia Europeană, numit ”Calitatea vieții în orașele europene”, Cluj-Napoca este orașul care s-a situat pe primul loc în ceea ce privește atitudinea pozitivă în privința străinilor care locuiesc în orașul lor, urmat de Luxemburg, Cracovia și Copenhaga. Peste 91% dintre clujeni consideră că străinii au o influență pozitivă asupra orașului, iar 76% cred că străinii și imigranții s-au integrat foarte bine în Cluj-Napoca. (În iunie 2013, peste 7.600 de studenți străini studiau în România.)

 

De asemenea, întrebați dacă sunt mulțumiți de viața pe care o duc în orașul lor, clujenii au răspuns pozitiv în proporție de 96%: 75% dintre ei sunt foarte mulțumiți, iar 21% dintre ei au fost de acord într-o oarecare măsură cu această afirmație. Media europeană este de 80%.

 

Și nu numai atât. 75% dintre clujeni cred că oamenii din orașul lor pot fi de încredere, aflându-se printre primele 20 de orașe care au încredere în propriii săi locuitori. Iar cele mai importante probleme identificate de respondenții din Cluj au fost sistemul sanitar (55%), drumurile (46%) și lipsa locurilor de muncă/ șomajul (35%).

 

Studiul a fost efectuat pe 79 de orașe din Europa și 4 aglomerări urbane, aplicat pe 41.000 de persoane, iar din România au participat doar 3 orașe: Cluj-Napoca, București și Piatra-Neamț. Pentru mai multe detalii puteți accesa documentul oficial.

 

Sursa foto: scoalaedu.ro

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.