REFO500 va fi lansat oficial la UBB, in decembrie

Scris de  Noi 26, 2015

Miercuri, 2 decembrie 2015, va avea loc lansarea oficială a programului internaţional REFO 500, care marchează începutul unor serii de evenimente culturale şi ştiinţifice menite pentru pregătirea şi comemorarea Reformei religioase din 1517. Cu această ocazie va avea loc semnarea oficială a acordului de colaborare între Universitatea Babeş-Bolyai şi organizatorii principali ai programului REFO 500.

 

Acest act va fi semnat de către d-l acad. Prof. Univ. Dr. Ioan-Aurel Pop, rector al UBB şi d-l prof.dr. Herman Selderhuis din Olanda, organizatorul principal al proiectului REFO 500.

 

Organizaţia are în prezent peste 120 de instituţii membri dintre care Universitatea Karls Eberhard din Tübingen, Freie Universität din Berlin, Universitatea Catolică din Leuven, Academia de Ştiinţe Maghiară, Universitatea din Copenhaga etc.

 

Afilierea este deschisă tuturor universităţilor, muzeelor, oraşelor şi organizaţiilor, care îşi desfăşoară activitatea întru-un mediu unde este reprezentată şi cultura catolică sau protestantă. Ca şi reţea internaţională, REFO500 doreşte să ofere sprijin în dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale între instituţiile membre. Prin îndreptarea atenţiei spre diferitele proiecte care se vor organiza în viitor şi care sunt concentrate asupra efectelor istorice, religioase, politice, sociale şi culturale ale reformei, REFO 500 oferă atât cadru de conlucrare pentru temele similare sau apropiate, cât şi iniţierea proiectelor noi, cu concepţie originală, de interes şi culoare locală.

 

Evenimentul  de semnare a actului de colaborare va avea loc în Sala Club UBB (str. E. de Martonne, nr. 1), cu începere de la ora 09.30, după care se va organiza o conferinţă de presă, la care sunt aşteptaţi reprezentanţii presei clujene.De la ora 10.30 programul va continua în acelaşi loc cu un atelier ştiinţific , la care vor participa reprezentanţii diferitelor universităţi şi instituţii ştiinţifice şi culturale din Europa de est.

 

Pentru mai multe detalii accesaţi pagina oficială Refo500 (http://www.refo500.nl/en/pages/212/what-is-refo500.html).

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.