UBB se indreapta din nou catre colaborarea cu Arizona State University

Scris de 

Reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai au participat, în perioada 17-24 februarie 2015, la conferința “VERDEXCHANGE ARIZONA – A Business to Business Leadership Conference for Sustainable Economic Growth”, organizată în cadrul Arizona State University.

Efectuată la invitația organizației nonguvernamentale VERDEXCHANGE și a Consulului Onorific al României în Arizona, prof. univ.dr. Ileana Orlich, vizita delegației formate din prof.univ.dr. Marcel-Ciprian Pop, prorector al UBB, și prof.univ.dr. ing. Alexandru Ozunu, decan al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, a vizat şi identificarea unor direcţii noi de colaborare interuniversitară între Universitatea Babeş-Bolyai şi ASU, în baza acordului general de colaborare, semnat în anul 2013.

 

A fost identificată, într-o primă fază colaborarea cu Institutul de Sustenabiltate Globală cu direcții de cercetare și educație în domeniul protecției sustenabile a mediului și  managementul dezastrelor. Ulterior, cu ocazia unei vizite efectuate la Thunderbird School of Global Management, recent înglobată în structura ASU, s-au demarat discuțiile privind colaborarea între acest institut și Facultatea de Business a UBB în domeniul cercetării economiilor și piețelor emergente.

 

În perioada deplasării, susținută permanent de prof. Ileana Orlich de la College of Humanities și Consul Onorific al României în Arizona, President’s Professor și prof. Alex Mahalov, au avut loc 9 întâlniri importante pentru a discuta obiectivele menționate mai sus. În urma acestor întâlniri s-a ajuns la următoarele concluzii:

 

  1. Există un interes deosebit de colaborare între GIOS și UBB (rețeaua ISUMADECIP – FSIM, FMI, FG, FSEGA, FSPAC, FBG, FCIC, FFiz), precum și între Thunderbird School of Global Management și Facultatea de Business a UBB.
  2. Există un interes deosebit pentru a dezvolta proiecte comune în EU și USA în domeniul sustenabilității (mediu) și managementul dezastrelor (ex. National Science Foundation din SUA va aloca 75 mil USD pentru proiecte privind managementul dezastrelor numai în 2015).
  3. Posibilitatea organizării unui Centru de Sustenabilitate pentru Europa Centrală și de Est în colaborare cu centrul existent la UBB – rețeaua ISUMADECIP.
  4. Organizarea unei școli de vară pe teme de mediu (sustenabilitate, managementul dezastrelor) în colaborare cu GIOS și SOS.
  5. Au fost agreate teme de colaborare și cercetare prezentate de delegația UBB (ultimele slideuri din prezentarea PwP atașată).
  6. Se vor încheia două addendum-uri la MoU semnat în 2013 pe temele prezentate mai sus.
  7. Domnul profesor Mahalov, doamna profesor Orlich și o delegație de la Thunderbird (care intenționează să dezvolte o colaborare direct cu Facultatea de Business) vor efectua o vizită de lucru la UBB în a 3-a săptămână din Mai 2015.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.