5 conversatii pe care nu ar trebui sa le evitam

Scris de 

Studenții sunt maeștrii ai amânării, mai ales când vine vorba de subiecte dificile. Mulți dintre noi ar prefera să ne prefacem că problemele nu există sau nu au existat vreodată în loc să ne confruntăm cu ceea ce este cu adevărat important de rezolvat. 

 

De cele mai multe ori, unele dintre cele mai grele conversații sunt și cele mai importante. Cu cât recunoști și identifici problema, cu atât mai repede o vei rezolva. Iată care sunt cele cinci cele mai dificile dicuții:

 

1. Definirea relației

Este un motiv pentru care cea mai înfricoșătoare replică este "Trebuie să vorbim". A cere prietenului/ei să discutați despre viitor și unde duce relația este incomfortabil și ciudat și de aceea cei mai mulți încearcă să evite această conversație. 

Pentru a-ți fi ușor să porți această discuție trebuie mai întâi să știi ceea ce-ți dorești, să-ți cunoști propriile valori, nevoi și dorințe și apoi să înțelegi ceea ce vrea persoana de lângă tine. 

 

2. A spune unui/ei prieten/e că îți faci griji pentru el/ea

Îți iubești prietenii și ai face orice pentru ei, dar când vine vorba de a te confrunta cu unul dintre prietenii tăi cu privire la o problemă pe care o are, începi să te îngrijorezi din ce în ce mai mult de comportamentul acestuia și dvine tot mai greu să vorbești cu el. Ai vrea să le porți de grijă prietenilor tăi și, în același timp, nu vrei să fii prea dur și critic față de ei.

Dacă vezi că unul dintre apropiații tăi are un comportament autodistructiv, cel mai important lucru de făcut este să îi arăți că îți pasă și indiferent de ce s-ar întâmpla, vei fi acolo cu tot suportul și ajutorul de care are nevoie, chiar dacă asta ar însemna să îl îndrumi tu către ceea ce are nevoie. 

 

3. A vorbi cu o prietenă despre relația ei

Chiar dacă îți place sau nu noul iubit al prietenei tale sau crezi că relația ei decurge puțin prea repede, a-ți expune părerea în astfel de situații este riscant. Înainte de a te implica în relația ei, întreabă-te daca situația ei necesită o intervenție. 

În cele mai multe cazuri, e bine să îți lași prietenii să își dea singuri seama de ceea ce se petrece în viața lor. Nu te focusa prea mult pe opinia ta cu privire la iubitul ei sau la relație în general, ci doar fă-o să înțeleagă că nu vrei să o vezi suferind. 

 

4. Încheierea unei relații "toxice"

Cei mai răi prieteni sunt cei toxici. Ei sunt acei oameni din viața ta care te subestimează și care sunt mereu în competiție cu tine. Încearcă mereu să te tragă înapoi, îți fură toată energia și te dărâmă, pretinzând că sunt cei mai buni prieteni ai tăi. 

A încheia o astfel de relație este destul de greu și trebuie să ai grijă să nu provoci o scenă dramatică. Cel mai bine este să fii direct și să spui ceea ce crezi și ce simți, fără a te simți prost pentru vorbele tale. 

 

5. A vorbi cu părinții tăi despre planurile de carieră

Se pare că fiecare telefon din partea mamei tale se termină cu întrebări legate de jobul tău. Cu cât se apropie vara/graduarea, adaugi pe listă "căutarea unui loc de muncă". Înaintew să îți dai ochii peste cap și să răspunzi dur mamei tale, gândește-te dacă chiar depui destul de mult timp în a-ți căuta un job care să ți se potrivească. Dacă nu faci asta într-un ritm alert, continuu, nu vei putea vedea rezultate. Și spune-le părinților tăi că ai trecut prin toți pașii necesari pentru a-ți găsi un job. 

 

Simți că unele subiecte ți se par prea dificil de discutat și ai nevoie de îndrumare? Lasă-ne un comentariu!

 

Sursa foto: telegraph.co.uk

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.