Super ghid – cum alegi agentia rent a car potrivita nevoilor tale

Scris de 

Daca inca te gandesti cum sa calatoresti in confort si siguranta, fara compromis, afla ca serviciile de tip rent a car sunt in continuare populare. Agentiile de profil se intrec in oferte, mai cu seama pentru ca au si contextul potrivit in acest sens. Exista interesati de acest gen de serviciu, fluxul este unul promitator, mai ales din perspectiva celor care sunt turisti sau tranziteaza orasul cu scop divers.

Nu este cazul sa justificam pentru ca motivele sunt dintre cele mai diverse. O masina prezentabila asigura o imagine de prestanta si prezentarea la un eveniment asa cum se cuvine. O masina bine dotata este o necesitate la drum lung, cand pleci in concediu. Uneori este o ocazie singulara cand masina este de dorit sau dimpotriva, un sejur de cateva zile. Nu este cazul sa astepti un favor din partea unui prieten, asadar mai bine descopera cum sa alegi agentia de inchiriere auto, fie ca este vorba de rent a car Cluj sau in orice alt oras in care te-ai putea afla.

De unde vii si unde pleci

Cu siguranta ai acest lucru stabilit. Este si primul reper de care ai nevoie. Iata de ce: este usor sa cauti o agentie de rent a car, mai greu sa gasesti una care iti ofera ce doresti tu, cand doresti tu. Asadar o triere o vei face pe baza de program si locatie. Tine cont ca sunt tendinte de aglomerare in perioade de interes turistic, la festivaluri – celebrul Untold iti spune ceva? – sau in preajma sarbatorilor. Este si normal, atunci cand sunt perioade de vacante numarul de turisti sa fie mai mare. Dar pentru interesul tau, asta inseamna ca trebuie sa fii cu un pas inaintea altora. Cu alte cuvinte trebuie sa ai o rezervare facuta din timp, pentru a te scuti de probleme.

Citeste si: Informatii utile despre aeroportul international Avram Iancu Cluj Napoca

Unele agentii permit sa preiei masina nu neaparat din zona lor, direct de la sediul lor, uneori nici macar din orasul de provenienta, ci posibil din alte zone unde au filiale. Un interes aparte este pentru cei care ajung pe aeroport si se indreapta spre alte destinatii, cum ar fi orasele mai mici. Asadar de unde vii si unde pleci, precum si cand te intorci sunt datele care iti seteaza cel mai usor planul de rent a car. Dar nu e gata!

Rezervarea online – mai rapid si mai eficient

Se spune despre cei care nu sunt inca in online prezenti ca au ramas in urma si contra trendurilor. Nu te increde in orice agentie, mai ales daca nu este una cunoscuta. Suntem in era tehnologiei, cand informatia zboara si este mereu accesibila. Online-ul a revolutionat de multa vreme sectorul serviciilor si desigur si cand vine vorba de rent a car.

Agentiile pun la dispozitie si varianta lor online drept modalitate de rezervare a unei masini. Vei dori sa ai parte de acest context si iata si de ce: este mai usor, mai rapid, nu te costa si in plus este mai eficient. Daca te prezinti direct la sediul firmei vei constata ca rezervarile unora iti limiteaza tie alegerile de moment privind tipul de masina.

Stii cum se spune, primul venit, primul servit. Insa asta se contorizeaza in primul venit online.

Taxe si optiuni

Ajungem si la punctul fierbinte al discutiei si anume plata masinii inchiriate. Calitatea costa, pretentiile de asemenea. Trebuie sa te astepti sa platesti extra pentru anumite preferinte sau nevoi. In limite standarde ar trebui sa ai masina dotata cel putin cu anvelope potrivite de sezon, sa ai rezervorul plin si masina curata. O inspectie detaliata a modului in care arata aceasta te va scuti de eventuale probleme la predare.

Citeste si: Cand sa mergem cu masina la service pentru verificarea franelor?

Intreaba daca esti taxat in cazul in care aduci masina mai tarziu sau la o alta locatie, daca anulezi o rezervare si faci alta. Intreaba despre cum te pot despagubi daca nici ei nu isi mentin cuvantul despre tipul de masina si starea acesteia, pusa la dispozitie conform intelegerii.

Preturile sunt destul de variate oricum. Conteaza perioada, tipul de masina, clasa de consum si durata de inchiriere. Vei aprecia insa daca agentia este disponibila nonstop, cine stie ce intarzieri vei avea la avion si ajungi in aeroport in miezul noptii, daca poti plati si cu cardul, dar mai ales cash. Orienteaza-te dupa serviciile celor de la Airport Car spre exemplu si ai sa intelegi ce inseamna calitatea acestor servicii.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.