Aplicatii folositoare pentru studenti

Scris de 

Chiar dacă astăzi smartphone-ul este considerat un simplu instrument de entertainment, aplicațiile care pot fi folosite prin intermediul acestuia pot reprezenta adevărate avantaje pentru studenți. Fie că ești student la matematică și ai nevoie de felurite formule, fie că ești student la Litere și cărțile reprezintă hrana ta de fiecare zi, un smartphone care are instalate aplicațiile potrivite pentru tine poate fi exact ce ai nevoie.

Elefant eBooks Reader este prima aplicație în limba română pentru lectura de cărți electronice (ebooks) în format ePub si PDF, compatibilă cu soluția de securizare Adobe DRM. Cărțile electronice din librăria online Elefant pot fi citite acum în condiții excepționale pe tablete și telefoane Android. Aplicația redă fișiere ePub și PDF, protejate sau nu prin Adobe DRM, și permite sublinierea de text, adnotările și adăugarea semnelor de carte.

 

Tradu cuvinte și fraze în mai mult de 65 de limbi folosind Google Translate for Android. Pentru cele mai multe dintre limbi, este suficient să verbalizezi aceste fraze și să auzi traducerea corespunzătoare.

 

Aplicatia Poezii Românești permite accesul la un număr mare (și în continuă creștere) de poezii scrise de importanți poeți români. Printre avantajele-cheie ale aplicației se numără: accesul FACIL la toate poeziile autorilor (prin intermediul butonului Lista Autori); filtrarea RAPIDă a autorilor sau a titlurilor poeziilor unuia sau mai multor autori prin căutarea oricărei secvențe de litere introduse; posibilitatea de a CĂUTA în interiorul textului poeziei, în titlu sau în numele autorului după cuvinte sau grupuri de litere.

 

Codul Penal și Codul de Procedură Penală este cea mai complexă aplicație din domeniul juridic.  Aplicația conține Codul Penal al României actualizat până la data de 21.03.2012, și Codul de Procedură Penală actualizat până la data de 22.03.2012.

 

În topul aplicaţiilor pentru cei pasionaţi de matematică se află aplicaţii precum Mathematics Reference Formula. Elevii şi studenţii au la dispoziţie formule şi exemple de calcule din algebră, trigonometrie, geometrie sau matrici.  

 

Math Workout este o altă aplicaţie pentru smartphone, care permite realizarea operaţiilor artimetice. Nu este doar un substitut al clasicului calculator de buzunar, utilizatorii pot să-şi urmărească progresul realizat într-o anumită perioadă de timp, prin grafice.  

Physics Cheat Sheets şi Chemistry Cheat Sheets sunt două exemple de aplicaţii pe care studenții le pot avea cu ei, în telefon, pe post de „culegeri” mobile: includ explicaţii ale fenomelor fizice, respectiv ale reacţiilor chimice, formule de calcul şi exemple de exerciţii.

 

Tabelul periodic al lui Mendeleev are propria sa aplicaţie: Elements – Periodic Table, cu peste 30 de informaţii despre fiecare element.  

 

Pentru studenţii care vor să aibă la dispoziţie în smartphone mai multă informaţie decât un ghiozdan plin, există şi aplicaţii educative – enciclopedie: Wolfram Alpha, Mobile Wikipedia sau Dex pentru Android.  

 

Cei care doresc să se axeze pe o singură materie găsi utile aplicaţii în limba română precum Geografie sau jocul interactiv Istoria Românilor.

 

Pentru studiul limbilor străine prin telefon, cei interesaţi au la dispoziţie aplicaţii cum sunt English Grammar sau French Grammar.  

 

Mai știi și alte aplicații care să se potrivească profilului studențesc? Spune-ne și nouă printr-un comentariu.

 

Sursa foto: toptenbee.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.