Burse sociale mai mari pentru studentul UBB?

Scris de 

Se pare că studentului clujean nu îi este prea ușor să supraviețuiască costurilor unui oraș precum Cluj-Napoca, iar bursele sociale pe care Universitatea Babeș-Bolyai le pune la dispoziția acestora nu sunt în stare să le acopere cheltuielile.  Studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au nevoie de burse sociale mai mari care să le acopere cheltuielile minime cu cazarea și masa, este concluzia OSUBB, în urma realizării unui "cost lunar" studențesc, a cărui valoare, de 340 lei, o depășește pe cea a burselor de ajutor social.



Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai a realizat un "cost lunar" al studentului UBB în care a inclus costurile cazării și mesei la cantină, scrie Citynews.ro.


OSUBB a luat în calcul cheltuielile minime: 100 lei - cazarea în cel mai ieftin cămin al universității - și masa, circa 8 lei pe zi pentru un prânz la cantină, înmulțit cu 30 de zile. Totalul a fost de 340 lei, în condițiile în care valoarea bursei sociale este de 300 lei.


În acest sens, OSUBB a propus modificarea bugetului universității pe anul 2013 și majorarea bursei sociale cu 20% (60 lei).



Alte măsuri solicitate de OSUBB sunt îmbunătățirea condițiilor de trai în căminele universității, construirea unora noi și ridicarea unei biblioteci a UBB, inexistente în prezent.

 

Sursa foto: cluj.provincianews.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.