Parcul sportiv „Iuliu Hatieganu” se ridica acum la standarde europene

Scris de 

Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu al Universităţii Babeş Bolyai (UBB) Cluj-Napoca a fost inaugurat, joi, în prezenţa conducerii autorităţilor locale şi a universităţii.

Lucrările de reabilitare a Parcului Sportiv Iuliu Haţieganu au început în februarie 2014, acțiunea beneficiind de finanțare europeană, cu un cost total de 25.400.000 lei, din care 1.500.000 contriubuția Universității.

Înainte de demararea implementării proiectului, infrastuctura educațională lăsa de dorit: spațiul disponibil era insuficient pentru numărul de studenți aflat în creștere, iar sălile de curs nu respectau standardele necesare derulării procesului educațional în cele mai bine condiții.

 

Finalizarea lucrărilor de reabilitare a fost marcată printr-un eveniment festiv, în prezența primarului Emil Boc, prefectului Gheorghe Vușcan și a rectorului UBB, Ioan Aurel Pop, realizatorii proiectului de reabilitare au vorbit despre îmbunătățirile aduse campusului.

 

Emi Boc a subliniat că parcul Iuliu Hațieganu „face parte dintr-un complex mai larg de agrement și de activități sportive. Acesta începe cu parcul central, cazinoul, stadionul, Sala Polivalenta și se sfârșește cu campusul universitar. De aceea, cred că nu mă înșel când spun că avem cel mai frumos și performant complex sportiv și de agrement din România. Aceste elemente au continuitate, se integrează perfect și dau consistență și forță orașului nostru”, a adăugat acesta.

 

Și prefectul Gheorghe Vușcan a ținut să precizeze că terenul ce formează astăzi parcul a fost donat facultății acum aproximativ 85 de ani, declarându-se fericit că a fost păstrată urma de istorie din acel timp.

parc iuliu hateg

 

Extinderea spațiilor de învățământ din clădirea Facultății de Educație Fizică și Sport, fiind disponibile încă 390 de locuri pentru studenți, în cele 13 noi săli de curs create. Sălile au fost dotate cu mobilier nou și echipamente IT.

 

Cinci terenuri de sport multifuncționale, cu o suprafață de 9000 de metri, au fost reabilitate și modernizate, împrejmuite și dotate cu echipament specific. Terenul de fotbal a fost prevăzut cu instalație de nocturnă, tribună pentru spectatori și tabelă de marcaj. Au fost reabilitate căile de acces, aleile și rigolele; refăcut sistemul de iluminat exterior și infrastuctura electrică subterană.

 

Sursa: http://www.monitorulcj.ro

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.