Folosirea retelelor Wi-Fi publice - riscuri mari de securitate!

Scris de 

Dacă folosești rețelele Wi-Fi gratuite, publice trebuie să fii foarte atent ce site-uri accesezi, deoarece acest lucru implică riscuri mari de securitate. Această avertizare vine de la Troels Oerting, şeful European Cybercrime Centre (EC3) din cadrul Europol.

Potrivit acestuia, odată cu dezvoltarea, un număr tot mai mare de atacuri informatice sunt realizate prin intermediul acestor rețele publice. Troels Oerting recomandă tuturor utilizatorilor să transmită date personale doar prin intermediul rețelelor securizate, de acasă sau de la servici.

 

Experţii în securitate digitală le recomandă utilizatorilor să folosească un serviciu VPN (reţea privată virtuală) atunci când se conectează la reţele Wi-Fi publice, precum cele din cafenele, de la conferinţe sau din supermarketuri. VPN crează o reţea privată în interiorul unei reţele publice. Confidenţialitatea în cadrul VPN este aproape la fel de înaltă ca într-o reţea privată la care sunt conectaţi numai utilizatori autorizaţi.

 

Potrivit unui studiu realizat de compania Kaspersky Lab, doar 13% dintre utilizatorii de reţele Wi-Fi publice verifică standardul de criptare (WEP, WPA, WPA2) al acesteia înainte de a se conecta. WPA şi WPA2 necesită ca utilizatorii să furnizeze o cheie de securitate pentru conectare. Odată ce cheia a fost validată, toate datele trimise între computer sau dispozitiv şi punctul de acces sunt criptate. Cel mai sigur standard al momentului este WPA2. Încercaţi să evitaţi reţelele cu standard WEP, care este o metodă de securitate de reţea depăşită, încă disponibilă pentru a oferi suport dispozitivelor mai vechi, dar care nu mai este recomandată.

 

Dacă doriți mai multe informaţii despre configurarea unei chei de securitate pentru o reţea wireless în sistemul de operare Windows click aici.

 

Sursa: gandul.info

Sursa foto: theguardian.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.