Cum sa fii de nota 10 la un interviu?

Scris de  Mar 11, 2013

Timpul trece nerăbdător și fără milă din ce în ce mai repede. Iar viața studentului, pare, de multe ori, echivalentă unei clipe de fericire, de entuziasm suprem, care își găsește apogeul în momentul absolvirii. Și iată-ne speriați, înscriși sau nu la master, căutând cu disperare sentimentul de a avea și de a face proprii noștri bani. Campuscluj.ro s-a gândit că vei fi pus, cât de curând în ipostaza de a fi intervievat pentru un job, așa că ne-am gândit să îți spunem câteva trucuri pentru a-ți cuceri angajatorul.

Punctualitatea

Regulă de bază ce nu trebuie uitată sau pusă la colț: punctualitatea. Știi bine că vorba americanilor: ,,time is money” nu este doar o vorbă în vânt, iar oamenii detestă să aștepte și să îți piardă timpul. Cu atât mai mult dacă vorbim despre un boss în adevăratul sens al cuvântului: arogant și plin de el. Mai bine ajungi mai repede decât să întârzii, crede-ne pe cuvânt. E prima bilă albă în favoarea ta.

 

Cum să te îmbraci?

O altă regulă de aur când mergi la un interviu este, cu siguranță, stilul vestimentar pe care îl adopți. E adevărat că aspectul fizic nu va spune nimic despre competențele tale, dar e lucru sigur că nu vei cuceri pe nimeni cu IQ-ul tău la prima vedere. Prima întâlnire e crucială, iar dacă îți dorești cu adevărat jobul respectiv, caută bine în dulap cămașa, asigură-te că este călcată și pune-te la punct. Nu uita: dacă faci parte din reprezentantele sexului feminin, fusta va fi până la genunchi și nu mai sus.

 

Cum să îți faci CV-ul?

Orice ,,căutător de joburi” știe că Cv-ul trebuie să aibă o structură precisă dacă se dorește a fi de succes. Nu va lipsi poza, care, bineînțeles, va fi una decentă, cu tine în prim-plan, îmbrăcat/ă decent și cu un zâmbet care să trădeze o siguranță pe propria ta personalitate. Apoi, forma aceea precisă de care îți spuneam se referă la CV-ul standard, după modelul european (Europass), cu completarea fiecărei rubrici într-un limbaj elevat. Asigură-te, de asemenea, că nu vei avea greșeli de natură gramaticală sau că nu vei ,,mânca” din greșeală litere. La apariția acestor probleme, sensul frazelor se poate modifica substanțial în defavoarea ta, iar noi nu credem că îți dorești asta.

 

 Cum să te adresezi?

Indiferent de vârsta sau poziția în firmă a intervievatorului, nu trebuie să uiți că de el depinde angajarea ta. Asta înseamnă că vei lăsa deoparte o posibilă atitudine arogantă și îți vei căuta cu grijă cuvintele care vor fi însoțite de o adresare reverențioasă, la persoana a II-a plural. Știi tu bine zicala noastră românească: Capul tăiat sabia nu-l taie. Cu o atitudine corespunzătoare s-ar putea să obții mai multe decât sperai.

 

Și nu uita: va trebui să fii foarte bine informat în privința firmei, a planurilor tale de viitor în legătură cu șederea în firmă sau cu lucrurile care te-au determinat să aplici pentru acest job. Echipa Campuscluj.ro îți dorește succes!

 

Sursa foto: www.glassdoor.com

Ultima modificare Luni, 11 Martie 2013 22:35
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.