ANOSR cere sustinerea educatiei in Parlamentul European

Scris de 
Ne bucurăm că suntem foarte bine reprezentați de ANOSR și le ținem pumnii pe mai departe pentru ca vocea studențească românească să se facă auzită și peste hotare. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Organizația Europeană a Studenților (ESU) lansează azi o campanie adresată candidaților la alegerile europarlamentare din acest an prin care le cer să își asume suținerea educației în eventualele mandate pe care le vor obține în Parlamentul European.
 
Campania „Vote for Education” își propune să le ceară tuturor candidaților la europarlamentare din statele UE să își exprime susținerea față de un set de 10 priorități legate de educație, setate de liderii studenților din Europa. Printre acestea se numără finanțarea educației din fonduri publice și cu bugete suficiente, abordarea problemei angajabilității absolvenților, susținerea programelor educaționale de la nivel european, mobilitățile studențești, transparența decizională și implicarea studenților în luarea deciziilor sau aspecte legate de discriminare, rasism sau tendința transformării studentului în simplu „client” și a educației în „marfă”.
 
ANOSR le va cere candidaților români de la europarlamentare să semneze manifestul adoptat de liderii europeni ai studenților și să își asume public că vor milita pentru prioritățile acestora în Parlamentul European. Lista care va cuprinde toți candidații semnatari ai manifestului din întreaga Europă – și care vor fi numiți „susținători ai învățământului superior”, va fi publicată pe site-ul oficial al campaniei, dorind să arate tuturor studenților din Europa care sunt acei candidați care își asumă că vor milita pentru prioritățile și nevoile lor.
 
Prin intermediul acestei campanii, ESU împreună cu ANOSR și federațiile studențești din celelalte state membre ale Uniunii Europene își doresc să sporească participarea tinerilor, îndeosebi a studenților, la votul pentru alegerile europarlamentare și totodată să aducă subiectul educației în atenția candidaților în speranța că aceștia își vor asuma măsuri active care să ajute la dezvoltarea sistemelor de educație din Europa. Mai mult, campania se dorește a fi un exercițiu de responsabilizare pentru candidați. Astfel, vor putea fi urmăriți dacă și-au respectat sau nu promisiunile făcute studenților în timpul campaniei electorale.
 
Grupul de lucru care va coordona la nivel european campania ESU este condus de Elin Blomqvist, membru în Biroul de Conducere al organizației și din el mai fac parte Mihai Dragoș – președintele ANOSR și alți patru reprezentanți ai studenților din Germania, Finlanda, Letonia și Danemarca.
 
Mai multe detalii despre campanie puteți afla de pe site-ul oficial al campaniei: voteforeducation.eu !
 
Sursa: onlinesudent.ro
Sursa foto: studentvoice.ro
 
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.