Ce facultate sa alegi in functie de cele mai bine platite joburi

Scris de 

Sa faci o facultate in ziua de astazi nu mai este ceva inaccesibil, cum era in anii 90 spre exemplu. Desi multe facultati sunt catalogate drept fabrici de diplome, exista inca destule specializari ce iti pot aduce un job foarte bine platit la terminarea facultatii. Vom vorbi astazi despre acele facultati care sunt la foarte mare cautare in ziua de astazi si vor mai fi pentru cel putin 10 ani.

 

Uneori ascultam de prieteni, familie sau societate cand alegem o facultate. Eu sunt de parere ca trebuie sa iti asculti "vocea interna", asa cum spunea Steve Jobs, pentru ca doar ea iti poate arata drumul cel bun.

1. Informatica

De departe cel mai bine platit salariu la terminarea unei facultati, o au studentii de la informatica. Internetul s-a dezvoltat atat de mult in ultimii 10 ani, incat in acest moment programatorii sunt cei mai cautati pe piata muncii. Site-uri gen elance.com sau freelancer.com sunt pline ochi de anunturi de joburi pentru programatori, designer web sau dezvoltatori de aplicatii. Iar evident pe internet exista mii de tutoriale si site-uri de profil de unde poti sa-ti aprofundezi cunostintele.

 

Dezavantajul acestei facultati este faptul ca trebuie sa fii foarte bun la matematica, in principal trebuie sa fii o persoana cu aptitudini tehnice, dar si rezultatele vor fi pe masura dupa ce termini.  Pana si cel mai incepator programator are cel putin 500 euro salariu.

 

2. Arhitectura

Ai auzit bine, facultatea de arhitectura, este una din cele mai bune facultati daca ai aptitudinile necesare. Romania s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani iar domeniul constructiilor a cunoscut un boom incredibil in anii 2007-2008 si desi piata stagneaza in acest moment, trendul este crescator.

 

Cei de la arhitectura, pot realiza proiecte de case, pe care le pot vinde pe internet sau firmelor interesate la preturi incepand de la 500 euro. Puteti incepe inca din facultate cu proiecte case mici si pe parcurs se poate ajunge la proiecte cu multe zerouri.

 

3. Constructii de masini

Romania are in acest moment un parc auto de peste 4.5 milioane de masini iar cei de la Ford vor sa-si mute productia din Germania la Craiova. Este momentul perfect pentru a termina facultatea de constructii de masini. Pe langa uzinele de masini, exista multe firme de piese auto care au nevoie de ingineri specializati.
Unde exista rulaj mare sunt si salarii mari. 700 euro pentru un inginer debutant, suna bine nu?

 

4. USAMV

Desi in unele orase se numeste facultatea de stiinte agricole si industrie alimentara, ideea este aceiasi : oamenii au nevoie de mancare pentru a trai. Iar cel putin in cluj sunt peste 50 de restaurante. Dar industria alimentara nu inseamna doar restaurante, inseamna si procesarea carnii, hypermarketuri si tot ce tine de hrana. Iar acest domeniu va fi mereu in centrul atentiei.

 

5. Drept si medicina

Nu am inceput cu aceste domenii pentru ca este de la sine inteles ca un avocat respectiv un medic va castiga mereu peste medie. Ideea este ca in aceste domenii este bine sa ai un parinte, un bunic, un var care sa iti deschida usile, altfel va trebui sa lupti multi ani si sa traiesti dintr-un salariu de rezident de 800 lei.

 

Mai stii si alte domenii ce merita mentionate? Lasa-ne parerea ta printr-un comentariu!

 

Sursa foto : firstseniorfinancialgroup.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

3 comentarii

 • Viky
  Link la comentariu Viky Luni, 16 Iulie 2018 13:35

  E greu indiferent de facultatea terminata, sa iti gasesti un job bine platit si fara experienta. Sunt putine locuri de munca care iti pun la dispozitie traininguri de specializare si un venit pe masura asteptarilor tale.

 • Adania
  Link la comentariu Adania Vineri, 27 Octombrie 2017 12:07

  In ziua de azi, cam toti studentii se uita sa aiba un job bine platit dupa facultate, chiar daca nu au foarte multa experienta in domeniu.

 • Antonim
  Link la comentariu Antonim Marți, 25 Februarie 2014 02:26

  Sunt unele facultati care odata cu diploma iti dau si un loc de munca mult mai bine platit decat cele enumerate mai sus. Exemplu: geologie, biochimie, etc... :)

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.