Cum scriem o scrisoare de intentie cand aplicam pentru o bursa Erasmus?

Scris de 

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le avem în vedere atunci când aplicăm pentru o bursă Erasmus este, indubitabil, scrisoarea de intenție. Pentru ca ea să aibă efectul dorit trebuie să fie scrisă impecabil, într-o limbă curată, corectă și cu diacritice. Trebuie să fie modestă, dar să pună în valoare toate calitățile. În câteva cuvinte, scrisoarea de intenție pentru Erasmus trebuie să iasă în evidență și să te scoată pe tine în fața celorlați. Campuscluj.ro îți oferă două modele după care vei putea să te ghidezi în scrierea ei.

Model de scrisoare de intenție în limba română

În atenţia Comisiei de Evaluare a programului de Burse Erasmus

Mă numesc X..., student(ă) în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative Pitesti (secţia Drept) şi doresc să aplic pentru o bursă în cadrul mobilităţii Erasmus la Facultatea de Drept din Nancy – Franţa pe întreaga perioadă a anului doi de studiu.  

Urmez această facultate din septembrie 2007 şi astfel am avut oportunitatea de a urma cursuri cu adevărat interesante, de a mă lansa în anumite activităţi extracuriculare precum Sesiunea de comunicări ştiinţifice şi bineînţeles de a participa într-un mod activ în cadrul Asociaţiei Studenţilor de la Universitatea Piteşti.   Perseverenţa, spiritul de cunoaştere şi de inovare de care îmi place să cred că dau dovadă, împreună cu o adevărată capacitate de adaptare sunt unele din marile mele calităţi pentru obţinerea acestei burse.  

Pentru mine, mobilitatea Erasmus este un important deziderat ce converge spre o mai bună cunoaștere a domeniului juridic, știut fiind faptul ca spațiul francez a reprezentat un important factor de inspirație pentru dreptul românesc.

Dincolo de scopurile academice, care includ bineînţeles o perfecţionare a cunoştinţelor de limbă franceză, Nancy-ul va reprezenta o veritabilă deschidere către cultura franceză, o adevărată îmbogăţire culturală.   Doresc să vă mulţumesc pentru timpul acordat candidaturii mele şi am speranţa că în timpul interviului vă veţi convinge că sunt un candidat demn de a obţine Bursa Erasmus.  

Aştept cu interes deosebit răspunsul dumneavoastră.  

Cu stimă,  

X

 

O variantă în limba franceză ar putea arăta în felul următor :  

Lettre à l’attention de la commission Erasmus  

Je m’appelle X et je suis étudiant(e) dans la première année universitaire à la Faculté de Droit de Piteşti(Bucharest....).  Je crois que cette bourse est une occasion unique pour enrichir mes connaissances dans ce domaine. L’histoire de droit roumain a démontré  la vraie liaison entre notre droit et le droit français, surtout en ce qui concerne le droit civil et le droit pénal.

Aujourd’hui, dans la mesure où le droit communautaire pose sa tache de plus en plus sur les systemes propres des états, une telle experience peut ouvrir une veritable opportunité de connaître mieux le systeme de droit communautaire.  

Au dela du but académique, la France represente la couer de la culture, une opportunité d’apprendre mieux la langue française, de connaître les gens de toutes les endroits de monde.  Je veux aussi vous mentionner que j’ai une grande volonté de toucher les buts proposés et j’ai confiance dans ma capacité de m’adapter vite dans une nouvelle équipe des étudiants .

Je vous remercie pour le temps concédé à ma candidature et j’attends avec impatience votre reponse.  

Cordialement,  

X

 

Sursa foto: apartmentvestors.com

 

  

Citește și: Scrisoare de intentie in 3 variante

              Ce trebuie sa stii pentru o scrisoare de intentie reusita?

              Cum ne pregătim pentru Erasmus?

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.