Consumul zilnic de iaurt ne ajuta sa ne repunem si sa ramanem in forma

Scris de 

După sărbători și mese copioase, bogate în grăsimi și glucide, consumul zilnic de iaurt este un sprijin important în re-echilibrarea dietei. Acesta a fost mesajul principal al conferinței de presă organizate azi la Cluj, ca parte a campaniei educaționale “1 iaurt pe zi, sănătatea ți-o menții”, inițiată de Danone, cel mai mare producător român de iaurturi. Campania își propune informarea populației cu privire la importanța iaurtului ca parte a unei alimentații zilnice echilibrate și se bucură de susţinerea Societăţii de Nutriţie din România şi a domnului Prof. Dr. NicolaeHâncu, Membru de Onoare al Academiei Române și Preşedinte Onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Stilul nostru de viaţă și alimentația inadecvată sunt unele din principalele cauze ale obezităţii, bolilor cardiovasculare şi diabetului zaharat. Pentru o alimentaţie echilibrată trebuie să consumăm 2-3 produse lactate în fiecare zi. Iaurtul contribuie la asigurarea unui aport optim de calciu, potasiu, fosfor, zinc, proteine şi fermenţi lactici activi și are puține calorii. Beneficiile nutriționale ale iaurtului recomandă acest produs ca pe o soluție simplă și la îndemână, mai ales în condițiile stilului de viață contemporan.

 

Ca medic, mă găsesc tot mai des în fața unor cazuri de patologii grave, care au la origine desconsiderarea nevoilor reale, de bază, ale organismului. Cu toate provocările aduse de schimbarea stilului nostru de viață din ultimii ani, alimentația corectă ajunge să fie o condiție pentru menținerea sănătații. Trebuie să învățăm să-i acordăm acest nou rol, central, în viața noastră. Alegerea este la noi. Noi hotărâm ce și cât e bine să mâncăm, iar datoria mea ca medic este să explic, să îndrum, să corectez și să susțin obiceiuri alimentare sănătoase. Iar un astfel de obicei este cel de a consuma zilnic iaurt, aliment la fel de valoros pentru sănătate cum sunt și fructele sau legumele. Iaurtul este și un factor de re-echilibrare a dietei, în raport cu excesul de grăsimi şi glucide din alte categorii de alimente”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române și Preşedinte Onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul campaniei „1 iaurt pe zi”. 

 

Beneficiile iaurtului

1 iaurt pe zi este un exemplu de schimbare mică și alegere simplă în viața fiecărui român, ce poate avea un impact important asupra stării de bine. Iaurtul ne aduce zilnic toată bunătatea laptelui, la care se adaugă puterea bacteriilor lactice active, benefice pentru flora intestinală.

 

Iaurtul are un rol important în hrănirea corectă și echilibrată a organismului: mai multe studii despre concentrația de nutrienți corelată cu nivelul de energie generat plasează iaurtul alături de fructe și legume în ierarhia alimentelor dense în nutrienți și benefice pentru sănătate.

 

Iaurtul are un rol important în digestie datorită calciului și bacteriilor vii pe care le conține. Echilibrul florei intestinale și calitatea acesteia influențează funcționarea sistemului digestiv și sănătatea în ansamblu. Iaurtul joacă un rol important în dezvoltarea și menținerea țesuturilor (musculatura, organe vitale), deoarece este o sursă de proteine cu valoare nutritivă înaltă, care asigură organismului toți cei 9 aminoacizi esențiali.

 

Iaurtul este mai ușor de digerat decât laptele din care este obținut pentru că bacteriile de fermentare ajută digestia lactozei, pe care unii dintre noi o tolerăm mai greu.

 

Iaurtul este un factor de re-echilibrare a dietei,  în raport cu excesul de grăsimi şi glucide din alte categorii de alimente. Consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în toate etapele vieţii.

 

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.