5 lucruri de evitat intr-o viata… studenteasca

Scris de 

Dacă tot e zi de 13 astăzi, iar zilele de 13 vin, de obicei, cu un grăunte mai mare sau mic de ghinion, noi ne-am gândit să îți reamintim câteva dintre provocările vieții de student.  De altfel, putem paria că unele dintre ,,micile aventuri”  îți sunt foarte familiare. Mai mult ca sigur ai trecut și tu prin asta deja.

Riști… și pierzi  

Știm cu toții că viața de student e frumoasă... dar nu în timpul sesiunii, când tot ghinionul din univers pare să ne însoțească tocmai pe noi. Mai știm și ce mult și ce greu se învață pentru un singur examen și că niciodată nu reușim să citim toată materia. La ultimele cursuri ne oprim, căci se face ora de mers la examen. Ca să fie plină cutiuța cu ghinion, bineînțeles că din 5 subiecte pe care le avem de rezolvat, 4 dintre ele sunt exact din cursurile pe care nu ai reușit să le citești.  Iar pumnii în cap nu îți aduc promovarea examenului, din nefericire…  

 

Surpriza dimineții  

Cu siguranță că știi ce înseamnă o noapte nedormită, în care somnul și stresul examenului de a doua zi îți sunt ,,cei mai buni” tovarăși.  După ce îți chinui existența cu studiul cât mai multor cursuri, te gândești și tu, ca tot omul, să te pui în pat pe la 5 dimineața. Că doar o oră de somn face mult, iar examenul începe abia la 8. Mare este țeapa, însă, când te trezești speriat și agitat la 10 fără 5. După ce ți-ai obosit mintea o noapte întreagă, alarma n-a sunat. Sau chiar mai rău, de obosit ce-ai fost, ai uitat să o programezi. Și uite așa, ai învățat o noapte întreagă și nu te-ai trezit să mergi la examen. Oops.. ăsta da ghinion!

 

Trișezi… și ratezi

Ei, se întâmplă să și ajungi la examen, dar să nu ai încredere în cunoștințele tale, așa că te gândești să te inspiri puțin de la colegul din față care se întâmplă să fie foarte studios. La urma urmei, examenul e grilă, iar tu ai toate șansele să iei o notă mare.  Și nu mare ți-e mirarea, când afli, la finalul examenului, că grilele erau total diferite. Hmm.. nice try…!

 

Bunătatea multă… sărăcia studentului

Se întâmplă, totuși,  să fii printre cei mai conștiincioși studenți, să înveți cu o săptămână înainte de cel mai greu examen din sesiunea asta și, pe deasupra, să fii și generos cu colegii tăi. Îi lași să copieze, ba chiar le dai ciorna ta și te gândești că își trec și ei examenul cu ajutorul tău.  Să nu fii surprins când la afișarea rezultatelor tu ai nota 8, iar ei 9 și 10. It happens all the time…

 

Butonul save… chiar salvează vieți  

Lucrezi o zi și-o noapte la lucrarea ta de licență,  întocmai ca-n basme. Înecat în cola și cafea, reușești să scrii mai bine de jumătate, ba chiar mai ai ultimul capitol și concluziile… și buff: se ia curentul, iar tu nu ai salvat nimic. Răsuflă ușurat și ia-o de la capăt… dacă arunci laptopul pe geam, nu rezolvi nimic, crede-ne!

 

Like dacă ai pățit și tu așa ceva! :D

 

Sursa foto: archive.nodalpoint.org

 

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.