Somesul vazut altfel - expozitie de fotografie in Parcul Central din Cluj

Scris de 

Intr-un context în care râul și integrarea acestuia în peisajul Clujului sunt subiectul unor dezbateri tot mai aprinse, clujenii vor avea la dispoziție un nou mod de a redescoperi râul, în urma concursului de fotografie „Someș expus”. Imaginile care au câștigat primele două locuri în acest concurs sunt expuse în Parcul Central, pe panouri aflate în zona Operei Maghiare, respectiv Cluj Arena.

 

Din 65 de lucrări înscrise în concurs juriul alcătuit din Andreea Câmpean, Dorel Găină, Mihaela Miron, Vlad Sulea și Dan Burzo a selectat 18 fotografii; acestea au fost incluse într-o expoziție găzduită până în 26 noiembrie de librăria Cărturești din Iulius Mall Cluj.

somes

 

Locul I a fost câștigat de Radu Pădurean; fotografia sa a fost reprodusă pe 300 de postere care vor fi distribuite gratuit și va fi expusă în parc. Pe locul II s-a clasat o fotografie semnată Ania Ciotlăuș, iar pe locul III o fotografie realizată, de asemenea, de Radu Pădurean. Autorii celorlalte imagini incluse în expoziție sunt Cătălin Andrei, Loredana Bertișan, Alexandra Brezeanu, Daniela Brezeanu, Alexandra Cristolțan, Traian Nechita și Roxana Pop.

 

„Am evaluat atât calitățile fotografice ale imaginilor din concurs - precum cromatica, compoziția sau expunerea - cât și reprezentantivitatea subiectului ales pentru Someșul din Cluj, starea și spiritul locului suprinse în fotografie", spune Vlad Sulea, membru al juriului. Concursul foto a fost organizat de echipa proiectului Someș Delivery. „Ideea de la care a pornit întregul nostru demers a fost de a readuce Someșul în actualitate și de a le arăta clujenilor - prin intervenții cu caracter temporar - că râul poate fi un loc de plimbare și de relaxare, nu un spațiu închis între străzi, o zonă verde și accesibilă, nu doar un curs de apă pe care să îl traversăm grăbiți pe vreun pod. Chiar dacă amenajările temporare pe care le-am făcut au dispărut și concursul foto s-a încheiat, rămân efectele: clujenii au redescoperit plăcerea de a se relaxa pe malul râului, iar amenajarea Someșului este acum unul din subiectele principale ale dezbaterii publice", a declarat Mihai Mateiu, coordonator Someș Delivery.

somes 2

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.