Aplicatia TrustServista poate determina nivelul de incredere al stirilor online

Scris de 

Compania clujeanăZetta Cloudanunță lansarea pentru preînregistrare a soluției softwareTrustServista, singura aplicație din lume care poate determina în mod automat nivelul de încredere al știrilor online.

 

TrustServistaeste finanțată de către gigantul IT Google prin DNI Innovation Fund. Dezvoltarea aplicației este pe ultima sută de metri, urmând să fie lansată sub forma unui prototip în primul trimestru din anul 2017. În perioada imediat următoare vor fi selectați primii beta useri care vor putea folosi și testa aplicația înainte de lansare.

TrustServista se adresează agențiilor de presă, jurnaliștilor de investigație și instituțiilor publice care doresc să filtreze informația toxică din presa online și să înțeleagă care conținut este demn de încredere.

Procesarea știrilor se face 100% automat folosindu-se algoritmi de inteligență artificială și procesare naturală de limbaj, analiza axându-se pe determinarea sursei de informații pe baza cărei se generează subiecte de presă (“pacientul zero”). Fiecare articol de presă online este apoi relaționat cu articole similare, prin referințe directe sau mențiuni și citări, conținutul este comparat pentru a determina similarități și apoi augmentat cu meta-date care vor determina nivelul de încredere al fiecărui articol. Astfel, se pot urmări subiectele de presă de la sursă și apoi pe tot parcursul existenței lor în mediul online, ca mecanism de prevenție a distribuirii și viralizării unor subiecte care nu sunt demne de încredere.

Importanța acestei soluții, unice în lume, este accentuată de raportul anual alInstitutului Reuters pentru Studiul Jurnalismului, care arată că încrederea în instituțiile de presă din Europa a scăzut dramatic, de la 50% în Marea Britanie până la 20% în Grecia:“Concluzia este că, puși în fața unui univers de informație aflat în expansiune, fiecare zi se simte tot mai mult ca și una de 1 aprilie”

TrustServistaeste disponibil pentru preînregistrare pentru agențiile de presă și publicațiile online din România, în vederea selectării utilizatorilor pentru accesul beta. Înregistrarea se face pe site-ulwww.trustservista.com

“În acest momentTrustServistaprocesează doar articole în limba Engleză din domeniile de știri generaliste, politică și evenimente, urmând ca în viitor să suporte majoritatea limbilor europene și un domeniu de știri cât mai larg. Feedback-ul potențialilor utilizatori ne va permite să aducem îmbunătățiri soluției înainte de lansarea ei de anul viitor.TrustServistava fi disponibilă gratuit pentru o perioadă limitată de timp, mai mare pentru utilizatorii beta selectați, iar apoi va funcționa pe baza unui abonament.Zetta Clouddorește caTrustServistasă devină o unealtă indispensabilă fiecărei agenții de știri din România sau din lume, pentru a putea detoxifica universul știrilor online și a pune la dispoziția cititorilor conținut de înaltă calitate. Și nu în ultimul rând, un etalon al inovației și competențelor specialiștilor software din țara noastră”,a declarat Emil Ștețco, CEO al Zetta Cloud.

Sursa: napocanews.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.