Biroul pentru Studenti cu Dizabilitati al UBB da startul programultui „Be active together”

Scris de 

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (BSD), din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, organizează sâmbătă, 31 ianuarie 2015, cu începere de la ora 14.00, prima întâlnire de lucru pentru stabilirea structurii programelor de para-agilitate (conducerea câinilor printre obstacole de către persoane cu dizabilități, cu ajutorul voluntarilor BSD) și volei șezând. Întâlnirea va avea loc la Sala Vasile Geleriu (Parcul Sportiv Babeș, Cluj-Napoca – este recomandată intrarea de pe Strada Plopilor).

Programul Be active together este un program de activități sportive realizate prin Biroul pentru Studenți cu Dizabilități al UBB de către studenți, cadre didactice, alumni UBB și colaboratori împreună cu persoane cu dizabilități. Programul cuprinde elemente de tip dans, jocuri, volei șezând, para-agilitate (conducerea câinilor dresați printre obstacole de către persoane cu dificultăți de coordonare motorie sau aflați în scaune rulante), precum și antrenamente ale studenților UBB pentru diferite spectacole și manifestări adresate persoanelor cu dizabilități, având ca scop conștientizarea dizabilității și integrarea activă a studenților cu dizabilități în mediul universitar. În cadrul acestui program, sunt invitatți să participe organizații, instituții și specialiști cu preocupări în domeniul sportiv și îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități, cum ar fi: Facultatea de Educație Fizică și Sport, UBB Școala de Dresaj Canin Pet Joy, Cluj-Napoca (www.petjoy.ro), Fundația Motivation (www.motivation.ro) și alții.

 

Sunt invitați să participe: membri și voluntari BSD, Școala de Dresaj Pet Joy, reprezentanți ai Fundației Motivation, reprezentanți ai Facultății de Educație Fizică și Sport UBB. Este permis accesul câinilor pentru activitățile asistate de animale în cadrul programului.

 

Pentru mai multe detalii puteți accesa: http://centre.ubbcluj.ro/bsd/be-active-together-program-de-activitati-sportive-bsd/.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.