Studenta la Teologie, Elena Udrea, vrea sa stea la camin

Scris de 

Deputatul Elena Udrea a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că a decis să urmeze cursurile unui masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pentru că dorește să se implice într-un proiect de tip ONG - 'Institutul Fericirii', scopul fiind de a ajuta oamenii ca, ''prin puterea credinței, prin gândire pozitivă, să dobândească fericirea în viață''.

 

"Experiența personală pe care o trăiesc de un an și jumătate în care am constatat cât de importantă este credința religioasă și încrederea în a obține fericirea în viață, în a obține ceea ce îți dorești, indiferent dacă ceea ce-ți dorești se referă la sănătate, la familie, la carieră — această experiență proprie m-a determinat să îmi doresc să împărtășesc și altora descoperirea aceasta miraculoasă și să îi ajut și pe alții ca, prin puterea credinței, prin gândire pozitivă, să dobândească fericirea în viață. Este ceea ce mi-am dorit să fac. Domeniul pe care l-am ales — specializarea din domeniul teologiei — este consiliere pastorală și asistență psiho-socială", a afirmat Elena Udrea.

 

Ea a arătat că domeniul ales este unul "oarecum nou". Potrivit acesteia, tema referatului prezentat se referă la "rolul consilierii pastorale în determinarea credincioșilor, oamenilor cu credință religioasă, de a se implica în problemele comunității". "Am pornit de la realitatea, pe care eu am constatat-o, că, deși oamenii se declară credincioși și religioși, în realitate nu sunt deloc preocupați de implicarea în problemele comunității lor, ceea ce este greșit", a spus Udrea.

 

Deputatul a adăugat că, în baza masteratului pe care-l va urma, își propune să lucreze la un mod profesionist în cadrul unei asociații nonprofit, "Institutul Fericirii", proiect pe care vrea să-l lanseze în zilele următoare. "Îmi doresc ca în mod profesionist făcut să pot să lucrez la acea asociație nonprofit pe care m-am gândit să o înființez, 'Institutul Fericirii', unde, oameni cu diferite probleme, de sănătate, emoțională, orice fel de probleme să poată să fie consiliați ca prin credință religioasă și prin psihologie să-și rezolve toate aceste provocări cu care se confruntă", a precizat Udrea.

 

Elena Udrea, după ce a fost admisă în sesiunea de toamnă a admiterii la masteratul "Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială" al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, intenţionează să devină căministă la Cluj, conform stiri.tvr.ro. Fostul ministru are de gând să caute un loc în căminul bisericesc al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, unde să locuiască în week-end, pentru a putea urma cursurile masteratului de "Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială" la care s-a înscris.

 

Sursa: agerpres.ro, ziuadecj.realitatea.net

Sursa foto: ziuaveche.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.