Avantajele si dezavantajele retelelor sociale

Scris de 

Retele sociale sunt printre site-urile in trend in ultimii 2-3 ani. Nu doar ca ne ajuta sa fim mereu in contact cu prietenii si cunostintele dar au revolutionat si felul in care facem afaceri prin internet sau ne gasim un job. Haideti sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele retelelor sociale si dvs veti putea stabili daca se merita sa investiti mai mult timp pe ele sau nu.

1. Avantaje

Retele sociale au multe avantaje iar faptul ca sunt atat de populare sunt un argument solid. Ele ne ajuta sa tinem legatura cu prieteni sau colegi de liceu/facultate, cum este cazul Facebook. Sa ne gasim o relatie cum este cazul Bree.ro sau sa ne gasim un job mai bun sa cum este cazul Linkedin.

 

Linkedin are peste 200 milioane de persoane la nivel mondial, printre care personal de la resurse umane sau manageri. Pe aceasta retea profilul dvs este defapt un cv online, pe care puteti sa-l actualizati mereu cu recomandari de la alte persoane de la vechiurile joburi. Platforma incurajeaza utilizatorii sa se conecteze cu alte persoane de la ei din organizatie sau cu cei din acelasi domeniu.

 

Despre Bree.ro am mai vorbit si aici. Este o platforma romaneasca de socializare orientata catre relatii. Site-ul are deja 27.997 utilizatori, 1.257 de subiecte care sunt discutate intens, 7.532 de întrebari care asteapta raspunsuri, 9.349 de avatare ce pot fi ilustrate pe Messenger si 160 de statusuri care te ajuta sa te exprimi mai usor.

 

Twitter este o alta retea sociala foarte populara. Este folosita de multi jurnalisti sau actori celebri si poate fi o sursa buna de informare in timp real deoarece informatii circula foarte repede.

 

2. Dezavantaje

La capitolul dezavantaje, putem spune ca multa lume nu este constienta de eficienta acestor retele sociale si le folosesc doar pentru a pierde timpul. Nu amestecati profilul personal cu cel al firmei sau afacerii dvs deoarece nu veti obtine rezultele scontate. Daca folosesti retele sociale pentru interes de business trebuie ca profilul sa fie atragator si actualizat des. 

 

O alta capcana a retelelor sociale este ca dau dependenta. Nu veti realiza cand zboara timpul deoarece este mereu ceva nou pe wall si veti dori sa fiti mereu online.

 

Deoarece exista tendinta sa postati tot ce faceti pe retele sociale nu va mai puteti bucura de intimitate, toata lumea va sti mereu ce faceti si uneori asta poate fi un dezavanaj.

 

Mai stii si alte avantaje sau dezavantaje a retelelor sociale? Spune-ne si noua printr-un comentariu!

 

Sursa foto : wirelion.com

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.