La UBB se reintroduce examenul de admitere pentru toate facultatile dupa 13 ani

Scris de 

Noutăți cu privire la examenul de admitere din toamnă vin și de la UBB. Se pare că prestigioasa universitate clujeană își impune propriile standarde pentru ca viitorii studenți ai săi să-și dovedească abilitățile înainte de a face parte din UBB. Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, academicianul Ioan Aurel Pop, a anunţat miercuri, după vizita nemţilor de la Siemens, că din toamnă va fi reintrodus examenul de admitere la toate facultăţile. Acesta va consta fie într-un eseu, fie într-un test grilă, fiecare facultate va hotărî cum îşi va organiza admiterea. Olimpicii naţionali şi internaţionali nu vor da examen. Rectorul UBB a afirmat că universitatea îşi impune propria grilă pentru  a avea cei mai buni studenţi.

,,De aceea ne-am gândit să nu revenim la formele vechi, ci la anumite forme de testare a cunoştinţelor studenţilor: grilă clasic sau un eseu ori o altă formă de verificare a cunoştinţelor elevilor în aşa fel încât noi să ştim ce cunoştinţe au studenţii. Şi, pentru că suntem după o întrerupere de circa 12-13 ani, am decis, în anul universitar 2013-2014, să lăsăm facultăţile să decidă modalitatea de admitere“, a declarat rectorul UBB.

 

Notele obţinute la Bacalaureat nu vor conta la admiterea la UBB, în schimb vor conta premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi la alte concursuri care arată pregătirea şi competenţele elevilor. Acesta consideră că examenul de admitere nu ar fi trebuit scos întrucât arată care este nivelul cunoştinţelor elevilor şi constituie un indicator şi pentru profesori.

 

Cred că vom avea un aflux la fel de mare de studenţi ca şi anul trecut, chiar mai mare intoducând aceste forme de testare care arată şi marca universităţii. Nu se intră într-o universitate de prestigiu doar printr-o simplă înscriere sau prin luarea în calcul a mediei de Bacalaureat“, adaugă rectorul.

 

Facultăţile de matematică, fizică, chimie au acceptat cu mai mult entuziasm faţă de cele din domeniul ştiinţelor umane.

 

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: tutorsofoxford.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.